Τετάρτη 01 Μαΐου 2024 -

Έλληνας επιστήμονας



Έλληνας επιστήμονας φέρνει στην επιφάνεια μυστικά για μετεωρίτη που έπεσε στη Γαλλία το 1841!

Μία νέα διεθνής επιστημονική μελέτη, με επικεφαλής έναν Έλληνα γεωεπιστήμονα, για τον ιστορικό μετεωρίτη Château-Renard, ο οποίος έπεσε στη Γαλλία το 1841, εξετάζει ενδελεχώς αυτούς τους μετεωρίτες και φέρνει στην επιφάνεια σημαντικά καινούρια στοιχεία.



Σπουδαία νέα στο χώρο της Ιατρικής! Έλληνας επιστήμονας ανακάλυψε δύο νέα αντιβιοτικά!

Έλληνας επιστήμονας, που τα τελευταία χρόνια ζει κι εργάζεται στις ΗΠΑ, ανακάλυψε μια νέα κατηγορία συνθετικών αντιβιοτικών...ικανών να καταστρέψουν τα ανθεκτικά στα αντιβιοτικά βακτήρια του χρυσίζοντος σταφυλόκοκκου (MRSA).



Έλληνας ηγείται στην έρευνα των πολυμερών στη Γαλλία

O Γιώργος Χατζηιωάννου είναι Καθηγητής Χημείας στο Πανεπιστήμιο του Bordeaux και κάτοχος της Βιομηχανικής Έδρας της ARKEMA / ANR HOMERIC «Hierarchical assembled Organic Materials for ElectRonICs». Ηγείται στην έρευνα των πολυμερών και των οργανικών ηλεκτρονικών στη Γαλλία.



Έλληνας επιστήμονας βάζει τέλος στη φαγούρα από δερματικές παθήσεις

Ένα νέο φάρμακο, για την ατοπική δερματίτιδα και το σοβαρό έκζεμα, δοκίμασαν με επιτυχία επιστήμονες στις ΗΠΑ. Το φάρμακο που ανέπτυξε ένας Έλληνας ερευνητής, σταματά την οδυνηρή φαγούρα και επιτρέπει την αποκατάσταση των βλαβών στο δέρμα, οι οποίες επιδεινώνονται από το συνεχές ξύσιμο.



Λεωνίδας Ιασεμίδης: Αυτός είναι ο Ελληνας που θα ρίξει «φως» στις επιληπτικές κρίσεις

Ένα νέο διαπανεπιστημιακό ερευνητικό πρόγραμμα στις ΗΠΑ, με επικεφαλής τον ελληνικής καταγωγής διακεκριμένο καθηγητή βιοϊατρικής μηχανικής Λεωνίδα Ιασεμίδη του Πανεπιστημίου Τεχνολογίας της Λουιζιάνα (LA Tech), θα αναπτύξει νέες τεχνολογίες και μεθόδους για την έρευνα σε βάθος της επιληψίας, παίρνοντας αδρή χρηματοδότηση από το αμερικανικό κράτος γι’ αυτόν τον σκοπό.



Έλληνας επιστήμονας ανακάλυψε την καλύτερη είδηση για τα ζυμαρικά!

Μια νέα ιταλική επιστημονική έρευνα με επικεφαλής έναν Έλληνα ερευνητή κατέληξε στη διαπίστωση ότι τα ζυμαρικά κακώς έχουν βγάλει την κακή φήμη ότι παχαίνουν και άδικα αποφεύγονται από όσους και όσες θέλουν να αδυνατίσουν.