Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Ελλάδα Τουρκία



Προκλητικός Τσαβούσογλου: H Ελλάδα θέλει να μας προκαλέσει- Θα πάθει ζημιά

«H Eλλάδα δεν προσπαθεί να επιλύσει τα προβλήματα αλλά θέλει να μας προκαλέσει, είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο το τέλος αυτής της προσπάθειας να μας προκαλέσει. Κι από αυτό θα πάθει ζημιά η Ελλάδα»...
Για ακόμα μια φορά ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, προκαλεί με τις δηλώσεις του.



K.Σακελλαροπούλου: «Η επιθετική στάση της Τουρκίας δεν μας πτοεί - Απομονώνεται διεθνώς ο Τ.Ερτνογάν»

Η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου σχολίασε την επιθετικότητα και την στάση της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα και τόνισε ότι η συγκεκριμένη συμπεριφορά την απομονώνει εντελώς από την Ευρώπη.



"Η Ελλάδα γίνεται τόπος συγκέντρωσης εγκληματιών"

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης της Τουρκίας έστειλε επιστολή στον Έλληνα ομόλογό του μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς που έχουν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα.



Στόλτενμπεργκ: Καλώ Τουρκία και Ελλάδα να λύσουν τις διαφορές τους

Έκκληση προς την Ελλάδα και την Τουρκία να λύσουν τις διαφορές τους και να αντιμετωπίσουν την ένταση στο Αιγαίο σε πνεύμα καλής γειτονίας απηύθυνε χθες ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση των «Νέων» κατά τη διάρκεια επίσημης επίσκεψής του στη Χάγη.



Σενάρια πολέμου από την Cumhuriyet: Ελλάδα και Τουρκία ίσως έρθουν αντιμέτωπες

Έντονη είναι η ανησυχία στον τουρκικό Τύπο από την δέσμευση των στρατηγικών περασμάτων στο Αιγαίο από την Αθήνα για διάφορα χρονικά διαστήματα από τις 6 Μαρτίου μέχρι και τα τέλη Απριλίου με την ΝΟΤΑΜ με αριθμό A0585/18.