Τρίτη 23 Απριλίου 2024 -

Eλλάδα



Η Ελλάδα τιμώμενη χώρα στην 53η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Καΐρου

Η Ελλάδα είναι η τιμώμενη χώρα στην 53η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Καΐρου, που ανοίγει σήμερα τις πύλες της στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα, φιλοξενώντας εκδόσεις 125 κρατών από όλον τον κόσμο.



Κυβερνοεπιθέσεις σε κρατικές ιστοσελίδες - Τούρκοι χάκερ διεκδικούν τις επιθέσεις

Μια σειρά από ιστοσελίδες, ανάμεσα σε αυτές της ΕΥΠ, της Βουλής, του υπουργείου Εξωτερικών, του χρηματιστηρίου, του υπουργείου Οικονομικών υποστηρίζουν ότι χτύπησαν Τούρκοι χάκερς.

Οι σελίδες είναι ήδη πεσμένες, ενώ η ομάδα χάκερ Anka Neferler με ανάρτησή της στο Facebook ανέλαβε την ευθύνη.



Επίδειξη δύναμης στην Αν. Μεσόγειο: Η Τουρκία στέλνει πλοία στο “τριεθνές” Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου

Η Τουρκία συνεχίζει ακάθεκτη την κλιμάκωση των εντάσεων στο Αιγαίο με την γνωστή «μέθοδο» των NAVTEX για ασκήσεις, γυμνάσια και «σεισμικές μελέτες» στην Ανατολική Μεσόγειο.

Αυτή τη φορά οι υδατογραφικές υπηρεσίες της Τουρκίας εξέδωσαν NAVTEX τόσο για το πολεμικό Ναυτικό, με ασκήσεις πυρών στη Μεσόγειο, όσο και για σεισμικές μελέτες στην θαλάσσια περιοχή Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου.



Μοσκοβισί: Υπάρχει η βούληση για συμφωνία - Η Eλλάδα έχει εκπληρώσει τις προϋποθέσεις της ΕΕ για το έλλειμμα

Υπάρχει η βούληση από όλες τις πλευρές για μια συμφωνία για την Ελλάδα, δήλωσε νωρίτερα σήμερα, πριν από την άφιξή του στο Eurogroup, ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ Πιερ Μοσκοβισί.



Ο πρωταθλητισμός στην Eλλαδα μέσα από τα μάτια ενός αθλητή

Από την αρχαία Ελλάδα μέχρι και σήμερα η χωρά μας και οι αθλητές της έχουν καταφέρει να διακριθούν σε πολλά ολυμπιακά αγωνίσματα και όχι μόνο  , κατακτώντας πάντα μια από τις πρώτες θέσεις. Το αποτέλεσμα λοιπόν είναι εντυπωσιακό αλλά πίσω από αυτό κρύβεται πολύ δουλεία ,σωματική κούραση και έντονο ψυχολογικό άγχος .



Spiegel: H Eλλάδα ελπίζει σε χρηματικές ροές από τον αγωγό TAP

Η κατασκευή του μεγάλου Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (ΤΑΡ), ο οποίος θα μεταφέρει φυσικό αέριο από το Αζερμπαϊτζάν μέσω της Τουρκίας, Ελλάδας, Αλβανίας και Ιταλίας στην Δυτική Ευρώπη, εγκαινιάστηκε χθες από τον Ελληνα πρωθυπουργό και είναι η μεγαλύτερη άμεση επένδυση από το εξωτερικό στην Ελλάδα, η οποία ελπίζει σε ανάλογες χρηματικές ροές, γράφει το γερμανικό περιοδικό Spiegel, τ