Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

ελευθεροι επαγγελματιες



Αυτοί είναι οι φορολογούμενοι που θα πληρώσουν λιγότερο φόρο το 2024

Λιγότερο φόρο θα κληθούν να πληρώσουν με τις φετινές φορολογικές δηλώσεις, οι ελεύθεροι επαγγελματίες με καθαρά κέρδη πάνω από το ελάχιστο τεκμαρτό εισόδημα, όσοι προχώρησαν σε προσλήψεις, οι φορολογούμενοι που ανακαίνισαν κάποιο ακίνητό τους, αλλά και οι δημόσιοι υπάλληλοι με πρόσθετες αμοιβές για υπερωρίες, επιχορηγήσεις και έκτακτα επιδόματα.



Ελεύθεροι επαγγελματίες: Σε λειτουργία η πλατφόρμα για την επιλογή ασφαλιστικής κατηγορίας

Σε λειτουργία τέθηκε η πλατφόρμα του e-ΕΦΚΑ, μέσω της οποίας οι ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοτελώς απασχολούμενοι και αγρότες μπορούν να επιλέξουν την ασφαλιστική κατηγορία στην οποία επιθυμούν να καταταχθούν για το 2024.



Αυτοί είναι οι ελεύθεροι επαγγελματίες που εξαιρούνται από τη χρήση POS

Από την 1η Ιανουαρίου, 35 επαγγελματικοί κλάδοι που μέχρι πρόσφατα εξαιρούνταν είναι υποχρεωμένοι να προμηθευτούν και να εγκαταστήσουν POS.



Αυτός είναι ο νέος χάρτης των εισφορών - Τι αλλάζει για μισθωτούς και επαγγελματίες

Ένα νέο ασφαλιστικό τοπίο όσον αφορά τις εισφορές, τόσο των ελεύθερων επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων και αγροτών όσο και των μισθωτών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα αναμένεται να διαμορφωθεί εντός του 2020.



Παίρνουν «ανάσα» 900.000 ελεύθεροι επαγγελματίες- Δείτε όλο το σχέδιο για τον επανυπολογισμό των εισφορών

Τον επανυπολογισμό των οφειλόμενων ασφαλιστικών εισφορών 900.000 ελεύθερων επαγγελματιών, αυτoαπασχολούμενων και αγροτών ύψους 20 δισ. ευρώ προβλέπει ρύθμιση που προωθεί η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.



Ολεθρος για τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες: Έκλεισαν βιβλία σχεδόν 200.000 επαγγελματίες

Το εκρηκτικό κοκτέιλ φόρων και ασφαλιστικών εισφορών «έπνιξε» την τελευταία διετία εκατοντάδες χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολουμένους, οι οποίοι είδαν ακόμα και πάνω από το 60% των εισοδημάτων τους να καταλήγει στα κρατικά ταμεία.