Τρίτη 23 Απριλίου 2024 -

ελατα



Ξεκινάει η ανακύκλωση φυσικών ελάτων που στόλιζαν σπίτια και επιχειρήσεις στη Θεσσαλονίκη

Ξεκινάει η εκστρατεία «Κανένα χριστουγεννιάτικο δέντρο πεταμένο στον ΧΥΤΑ» από τον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ) Κεντρικής Μακεδονίας. Στόχος είναι να ανακυκλωθούν πάνω από 5.000 φυσικά έλατα, τα οποία στολίζουν αυτές τις ημέρες τα σπίτια και τις επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης.



Υπ. Περιβάλλοντος:Οδηγίες για τα Χριστουγεννιάτικα έλατα

Οδηγίες για την εμπορία ελάτου εν' όψει της Χριστουγεννιάτικης περιόδου εξέδωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μέσω σχετικής απόφασης του Σωκράτη Φάμελλου.



Βλασία: Το ομορφότερο χωριό των Καλαβρύτων, "πνιγμένο" στα έλατα!

Ένα από τα ομορφότερα χωριά των Καλαβρύτων είναι σίγουρα η Βλασία...

Ένα χωριό κτισμένο μέσα στην πέτρα και στο έλατο. Αυτό που θα εντυπωσιάσει τον επισκέπτη που θα βρεθεί στην Βλασσία είναι το πράσινο που επικρατεί παντού, τα όμορφα διατηρημένα πέτρινα σπίτια, οι καταρράκτες, αλλά και τα πετρόκτιστα γεφύρια με τα νερά.



Ένας ελληνικός φθινοπωρινός παράδεισος, «κρυμμένος» στα έλατα!

Ένα μικρό παραδοσιακό χωριό κρυμμένο μέσα στο ελατοδάσος, σε υψόμετρο 960 μ. και σε απόσταση μόλις 4 χλμ. από το Καρπενήσι, υπόσχεται να σας μεταφέρει σε άλλες εποχές, χάρη στην ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του και την παροιμιώδη φυσική ομορφιά του.



Ικανοποίηση από τις φετινές πωλήσεις των ελάτων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Ικανοποίηση από τις πωλήσεις των ελάτων που διέθεσαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για τις γιορτές, δηλώνουν οι παραγωγοί Χαλκιδικής, με τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού Ελατοπαραγωγών Ταξιάρχη, Γιάννη Ξάκη, να δηλώνει ότι μέχρι και την παραμονή των Χριστουγέννων υπολογίζεται ότι πουλήθηκαν περί τα 22.000 έλατα.