Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

ελάφρυνση χρέους



Η Άνγκελα Μέρκελ αποκλείει την ελάφρυνση χρέους στην Ιταλία

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ σε συνέντευξή της που δημοσιεύεται σήμερα εμφανίζεται να αποκλείει κάθε ενδεχόμενο ελάφρυνσης του κρατικού χρέους της Ιταλίας.

Τονίζει ότι η αρχή της αλληλεγγύης μεταξύ των χωρών-μελών της ευρωζώνης δεν θα πρέπει να μετατρέψει την οικονομική και νομισματική ένωση σε ένωση αμοιβαιοποίησης του χρέους.



Handelsblatt: Σχέδια για ελάφρυνση χρέους από ESΜ και Γαλλία

Ο ΕΜΣ και η Γαλλία υπέβαλαν προτάσεις, συμπεριλαμβανομένης της επέκτασης των δανείων, του ανώτατου ορίου επιτοκίου, της ελάφρυνσης του χρέους που συνδέεται με την οικονομική ανάπτυξη, αναφέρει η γερμανική εφημερίδα, η οποία επικαλείται έγγραφο με ημερομηνία 27 Φεβρουαρίου.



Handelsblatt: Ελάφρυνση χρέους για έξοδο από την κρίση - Κάθε Έλληνας χρωστά 30.000 ευρώ

Το ελληνικό χρέος βάζει στο μικροσκόπιο η Handelsblatt στη διαδικτυακή της έκδοση. Σύμφωνα με τον Οργανισμό Διαχείρισης Κρατικού Χρέους και όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα, στις 31 Δεκεμβρίου του 2017 ανέρχονταν σε 328,7 δισ. ευρώ και μέχρι τέλος του 2018 προβλέπεται να αγγίξει τα 332 δισ. ευρώ.



Γερμανοί ζητούν ελάφρυνση του ελληνικού χρέους!

Την υποστήριξη της θέσης για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για το σχηματισμό κυβερνητικού συνασπισμού «Τζαμάικα», αναφέρουν οι Έλληνες Οικολόγοι.



Ινστιτούτο Πέτερσον: Η Ελλάδα θα χρειαστεί περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους

Στο συμπέρασμα ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να επιτύχει πρωτογενή δημοσιονομικά πλεονάσματα πάνω από το 3,5% του ΑΕΠ για περισσότερα από τρία έως τέσσερα συνεχόμενα χρόνια και συνεπώς θα χρειασθεί πρόσθετη ελάφρυνση του χρέους της, καταλήγει μελέτη τριών οικονομολόγων που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του Ινστιτούτου Πέτερσον (Peterson Institute for International Economics).



Independent για Ελλάδα: Σε κάποιο στάδιο πρέπει να γίνει ελάφρυνση χρέους, πολλοί πιστεύουν και υποτίμηση νομίσματος

Την «τιμητική» της έχει και πάλι η Ελλάδα στο διεθνή Τύπο, με τη βρετανική εφημερίδα "Independent" αυτή τη φορά να αποτυπώνει με μελανά χρώματα την κατάσταση στη χώρα μας και τις προοπτικές εξόδου απ’ την κρίση και να περιγράφει τα αδιέξοδα στη διαπάλη μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών, αλλά κυρίως μεταξύ των δανειστών σ’ ένα άρθρο γνώμης, όπου χαρακτηρίζει ανθρωπιστικό ζήτημα τη δημοσιον