Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Ελ Σαλβαδόρ



Ελ Σαλβαδόρ: Ποινή κάθειρξης 10 χρόνων στον πρώην πρόεδρο Ελίας Αντόνιο Σάκα

Σε ποινή 10 χρόνων κάθειρξης, καταδικάστηκε την Τετάρτη ο πρώην πρόεδρος του Ελ Σαλβαδόρ Ελίας Αντόνιο Σάκα, μετά την ομολογία της ενοχής του στις κατηγορίες περί κατάχρησης δημοσίων κεφαλαίων ύψους 300 εκατομμυρίων δολαρίων και περί νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.



Ελ Σαλβαδόρ: Διακόπτει διπλωματικές σχέσεις με Ταϊβάν, προσεγγίζει Κίνα

H κυβέρνηση του Ελ Σαλβαδόρ διακόπτει τις διπλωματικές της σχέσεις με την Ταϊβάν ενόψει της σύναψης διπλωματικών σχέσεων με την Κίνα, ανήγγειλε ο πρόεδρος της χώρας Σαλβαδόρ Σάντσες Σερέν.

Τη διακοπή των διπλωματικών σχέσεων με το Σαλβαδόρ επιβεβαίωσε η Ταϊπέι, η οποία και εξέφρασε την απογοήτευσή της για την απόφαση. 



Ελ Σαλβαδόρ: Παραδέχθηκε την ενοχή για ξέπλυμα χρήματος ο πρώην πρόεδρος Σάκα

Ο Ελίας Αντόνιο Σάκα παραδέχθηκε την ενοχή του στις κατηγορίες για κατάχρηση και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα επί των ημερών του στην εξουσία, δήλωσε ο συνήγορος υπεράσπισής του. Ο πρώην πρόεδρος του Ελ Σαλβαδόρ (2004-2009) επιδιώκει να εξασφαλίσει μειωμένη ποινή.



Ελ Σαλβαδόρ: Έμεινε 18 χρόνια φυλακισμένη επειδή απέβαλε

Οι αρχές του Ελ Σαλβαδόρ, μιας από τις χώρες όπου η νομοθεσία εναντίον των αμβλώσεων συγκαταλέγεται στις αυστηρότερες στον κόσμο, αποφυλάκισαν τη Δευτέρα γυναίκα που είχε καταδικαστεί -επειδή απέβαλε- σε ποινή 25 χρόνων κάθειρξης, από τα οποία εξέτισε τα 18, γνωστοποίησε η διεύθυνση των σωφρονιστικών καταστημάτων.



Δημοσιογράφος δολοφονήθηκε στο Ελ Σαλβαδόρ

Δολοφονημένη βρέθηκε η δημοσιογράφος Κάρλα Τούρσιος, που είχε εξαφανιστεί την Κυριακή, όπως γνωστοποίησε η La Prensa Grafica, εφημερίδα του ομίλου μέσων ενημέρωσης του Ελ Σαλβαδόρ για τον οποίο εργαζόταν η γυναίκα.



Σεισμός 5,7 Ρίχτερ στο Ελ Σαλβαδόρ

Σεισμός 5,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στην πρωτεύουσα του Ελ Σαλβαδόρ το απόγευμα της Δευτέρας (τοπική ώρα), σύμφωνα με το αμερικανικό σεισμολογικό ινστιτούτο (USGS).

Ο σεισμός ταρακούνησε πολλά κτήρια, ενώ είναι άγνωστο ακόμη εάν υπάρχουν θύματα ή υλικές ζημιές