Σάββατο 27 Απριλίου 2024 -

Έκζεμα



Φαγούρα στα χέρια: Μήπως είναι έκζεμα; – Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Το έκζεμα, το οποίο κάνει την εμφάνισή του για πρώτη φορά συνήθως στην παιδική ηλικία, οφείλεται στην ατοπική δερματίτιδα, δηλαδή στην εκδήλωση δερματικών αντιδράσεων λόγω κληρονομικής προδιάθεσης.

Για το ξηρό, ερεθισμένο δέρμα στα χέρια, ο ένοχος είναι συχνά το έκζεμα, το οποίο πυροδοτείται από πολλούς παράγοντες.



Έκζεμα: 9 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε

Περισσότεροι από ένας στους έξι ανθρώπους ταλαιπωρούνται από έκζεμα, μία δερματική αντίδραση που προκαλείται από διάφορες αιτίες και εκδηλώνεται με φλεγμονή ή ερεθισμό στο δέρμα.



Ακμή, έκζεμα, ψωρίαση: Οι 5 τροφές που χρειάζεται το δέρμα σας

Η ακμή, το έκζεμα και η ψωρίαση είναι κοινές δερματικές παθήσεις που επιβαρύνουν ψυχολογικά τους πάσχοντες.

Με τις κατάλληλες διατροφικές αλλαγές μπορείτε να αντιμετωπίσετε καλύτερα τα συμπτώματα αυτών των παθήσεων του δέρματος.

 



Εκζεμα: Πώς θα κλείσετε τον κύκλο της φαγούρας

Το έκζεμα είναι μια δερματική πάθηση που εκδηλώνεται με το κοκκίνισμα, το ξεφλούδισμα και την έντονη φαγούρα. Ο συνηθέστερος τύπος εκζέματος είναι το ατοπικό έκζεμα, γνωστό και ως ατοπική δερματίτιδα.

Καθώς δεν υπάρχει οριστική θεραπεία για το έκζεμα, στόχος είναι η αντιμετώπιση των συμπτωμάτων και η πρόληψη των κρίσεων.



Έκζεμα: Πώς θα αναγνωρίσετε τι είδος έχετε (φωτογραφίες)

Έκζεμα (δερματίτιδα) είναι ένας συγκεκριμένος τύπος φλεγμονώδους αντίδρασης του δέρματος, που εκδηλώνεται με ερύθημα (κοκκίνισμα), οίδημα (πρήξιμο), βλατίδες (εξογκώματα) και, εν συνεχεία, αποξήρανση του δέρματος. Τέλος, μπορεί αν εμφανιστούν λειχηνοποίηση (πύκνωση) και κλιμάκωση (ξεφλούδισμα) του δέρματος.