Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

εκσυγχρονισμός



Ο Καμμένος εξαγγέλλει τον εκσυχγρονισμό του Πολεμικού Ναυτικού

Τον εκσυγχρονισμό και μάλιστα εντός των επομένων μηνών, όλων των μέσων του Πολεμικού Ναυτικού, πλωτών αλλά και εναερίων, εξήγγειλε ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος, δίχως όμως να αναφερθεί λεπτομερώς σε τι ακριβώς αφορά αυτός ο εκσυγχρονισμός.



Εκσυγχρονίζεται ο στόλος του ΟΑΣΑ

Την ανανέωση του στόλου του ΟΑΣΑ με την προσθήκη λεωφορείων αντιρρυπαντικής τεχνολογίας ανακοίνωσε ο πρόεδρος του οργανισμού, Τάσος Ταστάνης.

Μιλώντας στο 1ο συνέδριο EcoMobility, το οποίο διεξήχθη στην Αίγλη Ζαππείου, ανέφερε ότι ο οργανισμός εξασφάλισε 35 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής για την προμήθεια 92 οχημάτων, εκ των οποίων τα 12 θα είναι ηλεκτρικά.



«Τα Καίσαρος Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ»

Ο εκσυγχρονισμός των κοινωνικών θεσμών από μηδενική βάση δεν μπορεί να είναι προοδευτικός. Η πρόοδος προϋποθέτει «οδό» που έχει ήδη διανυθεί. Και οποιαδήποτε «πρόοδος» που αγνοεί ή περιφρονεί την οδό που έχει διανυθεί από την κοινωνία μπορεί ίσως να είναι ενδιαφέρουσα ή και ελκυστική, όχι όμως και προδευτική με την πραγματική σημασία της λέξεως.



Την ώρα που στην Ελλάδα πάνε για εκσυγχρονισμό των παλιών F-104 Starfighter, η LM παρουσιάζει μαχητικό 6ης γενιάς!

Ενώ στην Ελλάδα κάποιοι προσπαθούν να πείσουν την πολιτική ηγεσία να διαθέσουν οι φορολογούμενοι δύο δισ. δολ. για ένα αμφιβόλου αξίας πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των παλαιών F-16 3ης γενιάς, στις ΗΠΑ η κατασκευάστριά τους Lockheed Martin, παρουσιάζει το σχέδιο της 6ης γενιάς μαχητικών που θα συμπληρώσει στο πεδίο της μάχης τα F-35A!



Σχέδιο εκσυγχρονισμού των υποδομών προαναγγέλλει ο Τραμπ

Την κατάρτιση σχεδίου εκσυγχρονισμού των υποδομών οικονομικού ύψους 1 τρισ. δολαρίων μαζί με τις μεταρρυθμίσεις στον τομέα της υγείας ή της φορολογίας προανήγγειλε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Οι δηλώσεις του Τραμπ έγιναν στην εφημερίδα «The New York Times».



Υπογράφηκε η σύμβαση εκσυγχρονισμού των ελληνικών S-300PMU1 ! - Ανοίγει ο δρόμος για την αναβάθμισή του

Υπογράφηκε μετά από 16 χρόνια στο ελληνικό έδαφος και κάπου 7 χρόνια σε ελληνική ιδιοκτησία (μέχρι το 2009 ήταν στην κυπριακή κυριότητα) η σύμβαση υποστηριξης των αντιαεροπορικών συστημάτων μακρού βεληνεκούς S-300PMU1, μεταξύ της ρωσικής Rosoboronexport και της ΓΔΑΕΕ!