Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

εκκλησιαστική περιουσία



Η εκκλησιαστική περιουσία, οι προθέσεις της Πολιτείες και οι ευκαιρίες που δημιουργεί το «Green Σχιστό»

Εδώ και δεκαετίες το ιδιοκτησιακό καθεστώς της εκκλησιαστικής περιουσίας, η αξιοποίησή της αλλά και οι δασικοί χάρτες έχουν διχάσει Εκκλησία και Πολιτεία, αποτελώντας ένα σημαντικό «αγκάθι» στις διμερείς, που συχνά εξώθησε τα πράγματα στα άκρα.



Η απόδοση της εκκλησιαστικής περιουσίας μείζον πρόβλημα στα Δυτικά Βαλκάνια – Τι συμβαίνει σε Βοσνία, Μαυροβούνιο και Αλβανία

Ένα από τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ορθόδοξη Εκκλησία στην περιοχή των Βαλκανίων είναι το ζήτημα της απόδοσης της εκκλησιαστικής περιουσίας, ιδιαίτερα μετά από την κατάρρευση των κομμουνιστικών καθεστώτων στις αρχές της δεκαετίας του 1990.



Πιέσεις ΝΔ να «ξηλώσουν» τον Ιερώνυμο για τη συμφωνία με Τσίπρα για την Εκκλησία

Να επηρεάσουν τμήμα της Ιεραρχίας, εν όψει της έκτακτης συνεδρίασής της, την προσεχή Παρασκευή, φαίνεται ότι προσπαθούν στελέχη της εθνικιστικής και ακροδεξιάς πτέρυγας της Νέας Δημοκρατίας.



Συνδικάτο Αλβανών ασφαλιτών καταπατά εκκλησιαστική περιουσία στην Χιμάρα

Οι Αλβανοί συνεχίζουν ακάθεκτοι τον αγώνα τους με στόχο την καταπάτηση των περιουσιών των Ελλήνων που ζουν στην Αλβανία αλλά και της εκκλησιαστικής περιουσίας.



Συνάντηση Στ.Θεοδωράκη-Ιερώνυμου για την εκκλησιαστική περιουσία

Η αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας ήταν το κύριο θέμα στη συνάντηση του επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στα γραφεία της Αρχιεπισκοπής. 

Στις δηλώσεις που ακολούθησαν ο αρχιεπίσκοπος ανέφερε ότι στις δύσκολές μέρες που ζούμε, ο λαός θα πρέπει να ακούσει την αλήθεια, ακόμη κι αν είναι πικρή.