Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ



Η Ακολουθία του Επιταφίου στα Τίρανα (ΒΙΝΤΕΟ)

Χιλιάδες πιστοί βρέθηκαν στους Ορθόδοξους ναούς της Αλβανίας προκειμένου να συμμετάσχουν στην ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου και την περιφορά του η οποία έλαβε χώρα σε πολλές πόλεις.



Η ταινία “Man of God” και στην Αλβανία

Η ώρα προβολής της πολυβραβευμένης ταινίας Man of God (Ο Άνθρωπος του Θεού), η οποία περιγράφει τη ζωή και τις δοκιμασίες του Αγίου Νεκταρίου του θαυματουργού, μία παραγωγή του Ινστιτούτου Άγιος Μάξιμος ο Γραικός, έφτασε και για την Αλβανία. 

 

Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας: «Έχω περάσει στη ζωή μου πολλών ειδών ασθένειες, αλλά αυτή ήταν περιπέτεια σε άγνωστη περιοχή»

«Έχω περάσει στη ζωή μου πολλών ειδών ασθένειες, αλλά αυτή ήταν περιπέτεια σε άγνωστη περιοχή» αυτό σημείωσε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιος σε συνέντευξή του που παραχώρησε στον κ. Αλέξη Παπαχελά και την Καθημερινή της Κυριακής για την περιπέτειά του με τον κορωνοϊό.



Αρχιεπ. Αλβανίας: «Κάτι καλό θα βγει από αυτή την περιπέτεια»

Για το επίκαιρο θέμα της πανδημίας αλλά και για τα νοήματα που πηγάζουν από την Ανάσταση του Κυρίου, μίλησε στην εκπομπή της ΕΡΤ Επιλογές, ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιος.



Η Εκκλησία στηρίζει τους σεισμόπληκτους της Αλβανίας

Πάνω από 170 σεισμοπαθείς φιλοξένησε η Μονή του Αγίου Βλασίου στο Δυρράχιο από τις 26 Νοεμβρίου, ημέρα που σημειώθηκε ο φονικός σεισμός στην Αλβανία. 

Από τη πρώτη στιγμή με τη μέριμνα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αλβανίας κ. Αναστασίου εκκλησίες και μοναστήρια άνοιξαν, προκειμένου να φιλοξενήσουν και να φροντίσουν όσους το είχαν ανάγκη, χωρίς καμία διάκριση.