Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

ΕΚΔΟΣΕΙΣ Ι.Μ.Μ. ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ



Αποστολή Τιφλίδα – Πλήθος κόσμου στην παρουσίαση Βατοπαιδινών εκδόσεων στη Γεωργία

Αποστολή Διεθνούς Πρακτορείου Ειδήσεων Ορθοδοξία στην Γεωργία (β μέρος) www.ope.gr



«Ιερατικόν Θεία Λειτουργία» της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου – Ένα γεγονός στον κόσμο της τυπογραφίας

Από τις 7 έως τις 9 Ιουλίου στην Θεσσαλονίκη πραγματοποιείται  το Παγκόσμιο συνέδριο τυπογραφίας και οπτικής επικοινωνίας, το οποίο διοργανώνουν ο καθηγητής Τυπογραφίας Κλήμης Μαστορίδης από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, ο καθηγητής Τυπογραφίας Γεράσιμος Λεωνίδας από το Πανεπιστήμιο Reading του Λονδίνου και ο Karel van der Waarde από τη Σχολή Basel School of Design στην Ελβετία.

 

Βιβλίο: Συναγωγή Καταθέσεων Λόγου

Ο τόμος τούτος, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, όπως και το όνομά του δηλώνει, είναι μια συναγωγή ομιλιών, εισηγήσεων, προσφωνήσεων και χαιρετισμών, που ειπώθηκαν σε διάφορες περιστάσεις, λ.χ. σε Θεολογικά συνέδρια, ημερίδες, συνάξεις Κληρικών, επετειακές εκδηλώσεις κ.λπ.



Ματθαίος Βατοπαιδινός – Εισαγωγή στον βίο και το έργο του

Η Ιερά Μεγίστη Μονή του Βατοπαιδίου εγκαινιάζει μία νέα εκδοτική σειρά με τον τίτλο Βατοπαιδινή Ψαλτική Παράδοση, με το έργο Ματθαίος Βατοπαιδινός – Εισαγωγή στον βίο και στο έργο του (ψάλτη, καλλιγράφου κωδικογράφου, εξηγητού της σημειογραφίας, μελοποιού και διδασκάλου της ψαλτικής) .



Η “Παλαιά Διαθήκη” από τις εκδόσεις της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου

Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου σε καλλιτεχνική σκληρόδετη βιβλιοδεσία η “Παλαιά Διαθήκη”.