Σάββατο 27 Απριλίου 2024 -

εισπρακτικες



Μήνυμα από την εφορία, σε κινητό, σταθερό και τα social media

Η εφορία αρχίζει να χρησιμοποιεί μεθόδους εισπρακτικών εταιριών και θα τηλεφωνεί σε σπίτια και κινητά οφειλετών με σκοπό να εισπράξει τις οφειλές των φορολογουμένων.



Η ΔΕΗ στέλνει εισπρακτικές εταιρείες για τις οφειλές

Σε δυσθεώρητα ύψη έχουν φτάσει οι οφειλές στη ΔΕΗ, προκαλώντας οικονομική ασφυξία στην εταιρεία γι' αυτό και τώρα έχει φτάσει η ώρα για τις εισπρακτικές εταιρείες, που θα αναλάβουν την είσπραξη των οφειλών προς την Επιχείρηση σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελευθερία του Τύπου».



Εισπρακτικές εταιρείες, τι αλλάζει - Πότε θα ενοχλούν τους οφειλέτες

Στην τελική του μορφή βρίσκεται το σχέδιο νόμου για τις εισπρακτικές εταιρείες που ρυθμίζει, εκ νέου, την αγορά.



Απάντηση της ΔΕΗ: Δεν προσλαμβάνουμε εισπρακτικές

«Δεν πρόκειται να ανατεθεί σε εισπρακτικές εταιρείες η είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την επιχείρηση, αλλά θα προσληφθεί σύμβουλος για την υποβοήθηση της διαδικασίας είσπραξης», αναφέρουν πηγές της ΔΕΗ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.



Αποζημίωση σε δανειολήπτες από εισπρακτικές εταιρίες

Χρηματικά πρόστιμα επιβλήθηκαν, με δικαστικές αποφάσεις, σε δύο Τράπεζες, καθώς παράνομα μεταβίβασαν προσωπικά δεδομένα «κόκκινων» δανειοληπτών σε εισπρακτικές εταιρείες.



Απόφαση σταθμός της Δικαιοσύνης: Παράνομη η μεταβίβαση προσωπικών δεδομένων στις εισπρακτικές

Χρηματικά πρόστιμα επιβλήθηκαν, με δικαστικές αποφάσεις, σε δύο Τράπεζες, καθώς παράνομα μεταβίβασαν προσωπικά δεδομένα «κόκκινων» δανειοληπτών σε εισπρακτικές εταιρείες.