Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Ειρηνικός Ωκεανός



Η μεγάλη αλλαγή στον Ειρηνικό Ωκεανό που ανησυχεί τους επιστήμονες - Τι έδειξε νέα έρευνα

Ο Ειρηνικός Ωκεανός, σύμφωνα με νέα έρευνα, έχει γίνει τόσο όξινός, που μερικά τμήματα από το κέλυφος των καβουριών που ζουν εκεί λιώνουν.



Αμερικανός έκανε στην Τάφρο των Μαριανών τη βαθύτερη κατάδυση στην ιστορία και βρήκε... πλαστικά

Ένας Τεξανός επιχειρηματίας και εξερευνητής πέτυχε νέο ιστορικό ρεκόρ κατάδυσης με υποβρύχιο σκάφος, κατεβαίνοντας στο βυθό της Τάφρου των Μαριανών και ανακαλύπτοντας εκεί μια πλαστική σακούλα και περιτυλίγματα γλυκισμάτων.



Αυστραλία: Προειδοποίηση για τσουνάμι μετά τον σεισμό των 7,1 Ρίχτερ στον Ειρηνικό

Το γαλλικό αρχιπέλαγος της Νέας Καληδονίας, το Βανουάτου και τα νησιά Φίτζι μπορεί να χτυπηθούν από κύματα τσουνάμι μέχρι και ένα μέτρο έπειτα από ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε την Τετάρτη στον Ειρηνικό, προειδοποίησαν οι σεισμολόγοι.



7 ρίχτερ στον Ειρηνικό ωκεανό

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στον Νότιο Ειρηνικό ωκεανό, ανατολικά της Νέας Καληδονίας.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο, το επίκεντρο εντοπίζεται 385 χιλιόμετρα ανατολικά της Νουμέα, ενώ το εστιακό βάθος είναι πολύ μικρό, περίπου δέκα χιλιόμετρα.



Ένα "νησί" από σκουπίδια καταπίνει τον Ειρηνικό Ωκεανό [ΒΙΝΤΕΟ]

Στον Ειρηνικό Ωκεανό υπάρχουν και "ταξιδεύουν" 79.000 τόνοι πλαστικών σε έκταση 1,6 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος, αναφέρεται ότι πρόκειται για μια έκταση δύο φορές τη Γαλλία! Πλέον οι επιστήμονες είναι βέβαιοι ότι οι ωκεανοί «πνίγονται» από τρισεκατομμύρια κομμάτια πλαστικού.



Συναγερμός για τον Ειρηνικό Ωκεανό που «πλημμύρισε» από 79.000 τόνους πλαστικών

Συναγερμό προκάλεσε στους επιστήμονες η διαπίστωση ότι στον Ειρηνικό Ωκεανό «ταξιδεύουν» 79.000 τόνοι πλαστικών καλύπτοντας μια έκταση 1,6 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Πρόκειται για μια έκταση δύο φορές το μέγεθος της Γαλλίας, διαπίστωση που επιβεβαιώνει την ανησυχία των επιστημόνων ότι οι ωκεανοί «πνίγονται» από τρισεκατομμυριά κομματιών πλαστικού.