Τρίτη 23 Απριλίου 2024 -

Εικονική Πραγματικότητα



Πώς φαντάζεται ο Μ.Ζούκερμπεργκ τo σχολείο του μέλλοντος – Στο metaverse με συσκευές εικονικής πραγματικότητας

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Meta Μαρκ Ζούκερμπεργκ μοιράζεται το όραμά του για τις σχολικές τάξεις του μέλλοντος, αποκαλύπτοντας πως θέλει οι μαθητές να χρησιμοποιούν τις συσκευές εικονικής πραγματικότητας Quest.



Facebook: Ποντάρει σε νέα συσκευή εικονικής πραγματικότητας

Το Facebook παρουσίασε, σε εκδήλωση στις ΗΠΑ, τη νέα του ασύρματη συσκευή εικονικής πραγματικότητας Oculus Quest, η οποία θα κυκλοφορήσει στην αγορά την άνοιξη του 2019.

H Oculus Rift, η οποία φοριέται στο κεφάλι και συνοδεύεται από δύο χειριστήρια, δεν χρειάζεται υπολογιστή για να λειτουργήσει, ενώ θα κοστίζει 399 δολάρια, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters και το BBC.



Έτσι ακουγόταν η Θεία Λειτουργία στην Αγία Σοφία 600 χρόνια πριν

Συγκλονιστική η προσπάθεια του πανεπιστημίου Στράντφορντ να μεταφέρει την αίσθηση της Θείας Λειτουργίας μέσα την Αγιά Σοφιά, στην οποία έχει να ακουστεί η Θεία Λειτουργία πάνω από 600 χρόνια.



Ταχύτητα έως και 4,5 Gbps από την Cosmote!

Μέσα από εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας είχαν τη δυνατότητα να βιώσουν την τεχνολογία 5G οι επισκέπτες του περιπτέρου της  Cosmote  σε ζωντανή επίδειξη που πραγματοποίησε σε συνεργασία με τη Nokia, στο συνέδριο "InfoCom World".



Η ζωή του Χριστού σε... εικονική πραγματικότητα

Η παραγωγή μιας ταινίας σε μορφή εικονικής πραγματικότητας δεν είναι κάτι, το οποίο έχουμε δει ως τώρα. Έχουμε δει πολλά videos ως τώρα, αλλά οι ταινίες χρειάζονται σκηνοθεσία και να εστιάσουν το ενδιαφέρον του θεατή σε συγκεκριμένα σημεία και στιγμές.



Ταξίδι στον Άρη μέσω Εικονικής Πραγματικότητας

Η πρόοδος στην Εικονική Πραγματικότητα (VR) δημιουργεί σημαντικές ευκαιρίες, δίνοντας σε απλούς, κατά τα άλλα, χρήστες, τη δυνατότητα να ταξιδέψουν σε «κόσμους» οι οποίοι είναι δυσπρόσιτοι ή και απρόσιτοι.