Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

εικονική αερομαχία



Προκλήσεων συνέχεια: Πέντε παραβιάσεις και εικονική αερομαχία με τουρκικά F-16

Σε πέντε παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών προχώρησαν τουρκικά F-16 τη Δευτέρα στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο, ενώ σημειώθηκε και μία εικονική αερομαχία μεταξύ ελληνικών και τουρκικών μαχητικών.

Τα συνολικά 10 τουρκικά F-16 πετούσαν σε πέντε σχηματισμούς των δύο. Δύο από τα τουρκικά μαχητικά ήταν οπλισμένα.



Νέες τουρκικές παραβιάσεις και μία εικονική αερομαχία

Συνεχίζουν να προκαλούν οι Τούρκοι στο Αιγαίο. Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, τουρκικά μαχητικά και συγκεκριμένα ένας σχηματισμός αποτελούμενος από δύο F-16 προέβησαν σε μία παράβαση του FIR Αθηνών και σε 10 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου σε βορειοανατολικό, κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο.



Μπαράζ τουρκικών παραβιάσεων με μία εικονική αερομαχία πάνω από το Αιγαίο

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, την Παρασκευή σημειώθηκαν μία εικονική αερομαχία μεταξύ ελληνικών και τουρκικών μαχητικών καθώς και 14 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου.



Εικονική αερομαχία γύρω από το αεροσκάφος που μετέφερε τον Ρώσο υπουργό Άμυνας

Ένα μαχητικό F-16 του ΝΑΤΟ επιχείρησε να προσεγγίσει το αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε ο Ρώσος υπουργός Αμύνης Σεργκέι Σόϊγκου, αλλά αναχαιτίσθηκε από ρωσικό μαχητικό Su-27, όπως μεταδίδει το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Tass σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters που αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.



Μπαράζ τουρκικών παραβιάσεων πάνω από το Αιγαίο με μία εικονική αερομαχία

Συνεχίστηκαν οι τουρκικές προκλήσεις πάνω από το Αιγαίο.

 



Εικονική αερομαχία και τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο

Μία εικονική αερομαχία μεταξύ ελληνικών και τουρκικών μαχητικών και πέντε παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου από έξι τουρκικά F-16 μετρά η τουρκική προκλητκότητα που συνεχίστηκε την Παρασκευή σε βορειοανατολικό και κεντρικό Αιγαίο.