Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

ειδος



Ένα είδος ελιάς που δεν έχεις ξαναδεί

Το Leucocarpa, που ονομάζεται επίσης Leucolea, είναι μια ποικιλία ελιάς που χαρακτηρίζεται από μικρά φρούτα τα οποία, κατά την ωρίμαση, παίρνουν ένα λευκό χρώμα ελεφαντόδοντου.



Κοινωνικό μέρισμα και σε είδος εξετάζει τώρα η κυβέρνηση

«Δώρο» στους πολίτες ανάλογο του κοινωνικού μερίσματος, με τη διαφορά ότι δεν θα είναι σε χρήμα αλλά σε είδος, συζητεί να δώσει η κυβέρνηση. 

Οι συζητήσεις γίνονται με τη συμμετοχή του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού, αφού το «δώρο» θα αφορά ιατρική παροχή η οποία θα είναι αξιοποιήσιμη εντός του 2018. 



Σ. Χόκινγκ: Η τεχνολογική πρόοδος μπορεί να αφανίσει το είδος μας

Τον κώδωνα του κινδύνου για την επιβίωση της ανθρωπότητας, αν δεν αντιδράσει άμεσα, κρούει για μία ακόμη φορά ο Στίβεν Χόκινγκ.

Σε συνέντευξή του στους Times του Λονδίνου, ο διάσημος φυσικός σημειώνει πως το ανθρώπινο είδος αντιμετωπίζει μία σειρά από απειλές, όπως η κλιματική αλλαγή και η μαζική εξαφάνιση φυτών και ζώων από τον πλανήτη.



Σκότωσαν αγριόγιδα που ανήκουν σε μοναδικό προστατευόμενο είδος αντιλόπης

Στόχος λαθροκυνηγών έγινε ένα κοπάδι αγριόγιδων, στο ανατολικό Ζαγόρι, οι οποίοι εντοπίστηκαν από τους θηροφύλακες της Ε΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας και συνελήφθησαν.



Ζάχαρη: Ποιο είδος μειώνει τη χοληστερίνη και κάνει καλό στο συκώτι

Δεν είναι όλα τα είδη ζάχαρης το ίδιο. Αν και έχουμε την τάση να σκεφτόμαστε τη ζάχαρη ως το λευκό τρόφιμο που αγοράζουμε σε μεγάλες ποσότητες και αποτελεί σημαντική αιτία διαφόρων παθήσεων, όπως η παχυσαρκία και ο διαβήτης, στην πραγματικότητα υπάρχουν κάποιοι τύποι ζάχαρης με διαφορετικές ιδιότητες και επιπτώσεις από το σύνηθες.



Αγνωστο είδος μύγας ανακαλύφθηκε στις Βρυξέλλες

Ένα άγνωστο μέχρι σήμερα είδος μύγας ανακαλύφθηκε σε έναν βοτανικό κήπο των Βρυξελλών.

Η μύγα, που βαφτίστηκε Drapetis bruscellensis, βρέθηκε χάρη σε μια εντομοπαγίδα που είχε τοποθετηθεί το 2015 στον βοτανικό κήπο Ζαν Μασάρ, στις παρυφές του Δάσους του Σουάν, έξω από τη βελγική πρωτεύουσα.