Τρίτη 05 Μαΐου 2026 -

ειδικός φόρος κατανάλωσης



3,1 εκατομμύρια ιδιοκτήτες και φυσικά πρόσωπα θα αφορά η επιδότηση αγοράς καυσίμων απευθείας

Ξεκινά η εφαρμογή των μέτρων της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης.

 

 

Το όφελος ανέρχεται σε 20 λεπτά το λίτρο για όσους εφοδιάζονται με ντίζελ κίνησης, χωρίς να απαιτείται αίτηση.



Κυβερνητικός εκπρόσωπος: Στο τραπέζι η μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης. Έχουμε μειώσει ή καταργήσει 85 άμεσους και έμμεσους φόρους

Την άμεση επίπτωση της κρίσης στη Μέση Ανατολή στο κόστος καυσίμων, τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και τη λογική των «στοχευμένων» μέτρων αντί οριζόντιων παρεμβάσεων σχολίασε -μεταξύ άλλων- ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.



Έρχονται μεγάλες αυξήσεις στα τσιγάρα: αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης κατά 139% προτείνουν οι Βρυξέλλες

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα τσιγάρα κατά 139%, με αποτέλεσμα το πακέτο μέχρι το 2028 να φτάσει να πωλείται στην Ελλάδα 7 ευρώ!



Την κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης ζητά η Ελληνική Ένωση Καφέ

Το αίτημα της κατάργησης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στον καφέ έθεσε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ένωσης Καφέ κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη.



Από 1η Ιανουαρίου ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο κρασί

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η απόφαση για την αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί.

Η απόφαση, που υπογράφεται από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη προβλέπει ότι θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2016, οπότε και θα επιβληθεί η αύξηση κατά 20 το λίτρο (ή κατά 15 λεπτά ανά φιάλη 750 ml).