Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

ειδικα



Συντάξεις: Επιστροφή αναδρομικών και στα ειδικά μισθολόγια. Ποιοι δικαιούνται χρήματα

Αναδρομικά 141,6 εκατ. ευρώ σε 9.141 συνταξιούχους του Δημοσίου, προερχομένων από τα ειδικά μισθολόγια γιατρών του ΕΣΥ και ΔΕΠ-ΑΕΙ, υποχρεώνεται να καταβάλει η κυβέρνηση σύμφωνα με τελεσίδικες αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου που δικαιώνουν τις προσφυγές τους για τις περικοπές συντάξεων με το νόμο 4093/2012.



Επιπλέον παροχές από το Νέο Έκτακτο Ειδικό Τιμολόγιο της ΕΥΔΑΠ

Διπλάσια ποσότητα δωρεάν νερού προσφέρει η ΕΥΔΑΠ με το Νέο Έκτακτο Ειδικό Τιμολόγιο (ΕΕΤ), το οποίο επεκτείνεται στους δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).

Πιο συγκεκριμένη, η ΕΥΔΑΠ από την 1 Ιουλίου 2017 προσφέρει σε όσους δικαιούχους έχουν υπαχθεί στο Ν. 4389/2016 (δικαιούχους ΚΕΑ):



Πανελλαδικές 2017: Ειδικό Μάθημα Αγγλικά, δείτε τα Θέματα

Ξεκινά σήμερα, Πέμπτη 22 Ιουνίου, η δεύτερη πράξη των πανελλαδικών εξετάσεων, για τους υποψήφιους των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που θα εξεταστούν σε ειδικά μαθήματα.



Πανελλαδικές: Με Αγγλικά ξεκινούν οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων

Με το μάθημα των Αγγλικών ξεκινά σήμερα η «δεύτερη πράξη» των Πανελλαδικών Εξετάσεων για τους υποψήφιους που θα εξεταστούν σε ειδικά μαθήματα.

Σειρά θα έχει αύριο το μάθημα της Αρμονίας, ενώ θα ακολουθήσουν ο Έλεγχος Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων και τα Ισπανικά (24 Ιουνίου), το Ελεύθερο Σχέδιο (26 Ιουνίου) και το γραμμικό (27 Ιουνίου).



Ειδικά μισθολόγια: Αυξήσεις επιδομάτων. Ποιοι κερδίζουν και πόσα χρήματα

Οι ανατροπές που έφεραν τα νέα μέτρα στα ειδικά μισθολόγια άναψαν φωτιές και έτσι η κυβέρνηση με πυροσβεστικά μέτρα της τελευταίας, κυριολεκτικά, στιγμής προσπαθεί να μειώσει κάπως τις απώλειες.

Στα ειδικά μισθολόγια με τροπολογία διατηρούνται σε ισχύ και αυξάνονται μια σειρά από επιδόματα.



Ειδικά μισθολόγια: Αυτές είναι οι αλλαγές που φέρνει το πολυνομοσχέδιο

Η ριζική αναμόρφωση των ειδικών μισθολογίων, με βάση τα οποία αμείβονται εκατοντάδες χιλιάδες λειτουργοί του Δημοσίου, όπως οι στρατιωτικοί, οι αστυνομικοί, οι λιμενικοί, οι πυροσβέστες, οι πανεπιστημιακοί καθηγητές, οι καθηγητές των Τ.Ε.Ι., οι γιατροί του ΕΣΥ, οι διπλωματικοί υπάλληλοι, οι ερευνητές και οι αρχιερείς, προβλέπεται με τα άρθρα 123-162 του πολυνομοσχεδίου.