Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

ειδη



"Πώς να κάνω τα μαλλιά μου;" - Μία απάντηση για κάθε τύπο μαλλιών

Κατά κανόνα οι γυναίκες που έχουν ίσια μαλλιά θα ήθελα να έχουν σγουρά. Οι σγουρομάλλες έχουν τρελαθεί στο «σίδερο» και οι μελαχρινές μεγαλώνοντας γίνονται ξανθιές. Γιατί, όμως, να μη δοκιμάσετε να «δουλέψετε» με τα μαλλιά που σας έδωσε η φύση;



Χαρτομάντιλα τέλος! - Πως να ξεφορτωθείτε την ρινίτιδα

Ρινίτιδα είναι η φλεγμονή του εσωτερικού τοιχώματος της μύτης και έχει πολλές διαφορετικές αιτίες.

 

Ως χρόνια ρινίτιδα ορίζεται η ρινική καταρροή που σε γενικές γραμμές διαρκεί πάνω από 3 μήνες. Η ρινίτιδα είναι μια πολύ συχνή πάθηση. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν:



Οδηγός για τον σωστό καφέ - Μάθετε ποια είναι τα είδη για να μην ξαναμπερδευτείτε ποτέ

 

Espresso (Short Black)
Ο espresso αποτελείται από μια ομοιόμορφη , κανελί με κόκκινες ραβδώσεις κρέμα και καφέ με γεμάτο σώμα , ισορροπημένη γεύση και μακρά επίγευση. Φτιάχνεται από καβουρδισμένο και αλεσμένο καφέ σε αναλογία 7-9 γρ. καφέ με νερό υψηλής πίεσης στους 90,5-96 C



Αυτά είναι τα καλύτερα 4 είδη λαδιού για μαγειρική

Δείτε πώς θα προσθέσετε γεύση στο φαγητό σας απολαμβάνοντας παράλληλα τα οφέλη μιας υγιεινής διατροφής.
Δεν πρέπει να «φοβάστε» τα λιπαρά. Ενώ κάποια πρέπει να αποφεύγονται, όπως τα κορεσμένα και τα βλαβερά τρανς, άλλα είναι υγιεινά και απαραίτητα, αφού μας χορταίνουν, μας δίνουν ενέργεια και προστατεύουν την καρδιά.



Ο θεραπευτικός ρόλος του μασάζ στο κεφάλι

Ελέγχει ολόκληρο το σώμα, ενώ μέσα του κρύβει ένα εντυπωσιακό όργανο, τον εγκέφαλο. Ο λόγος για το κεφάλι, στο οποίο συγκεντρώνεται το άγχος και η ένταση της καθημερινότητας, δημιουργώντας διάφορα προβλήματα. Οι πιέσεις σε συγκεκριμένα σημεία του κεφαλιού μπορούν να δράσουν θεραπευτικά στην περίπτωση πονοκεφάλων, ιγμορίτιδας ή κρυολογήματος.



Αρχαία Αρώματα: τα είδη και οι μέθοδοι επεξεργασίας

Η αρωματοποιία αποτελούσε έναν κλάδο ξεχωριστό, που απαιτούσε δεξιοτεχνία, εφευρετικότητα, αλλά και την απαραίτητη μυστικότητα. Επρόκειτο για μια σπουδαία τέχνη για την οποία γράφτηκαν ποικίλα αρχαία συγγράμματα, με περιεχόμενο θεραπευτικό, καλλωπιστικό και επικουρικό. Οι αρχαίοι διέκριναν τα αρώματα σε δύο κατηγορίες.