Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

εγκλήματα πολέμου



Νεκρός ο κατηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου που ήπιε δηλητήριο

Νεκρός είναι πλέον ο ένας από τους κατηγορούμενους για εγκλήματα πολέμου στην Πρώην Γιουγκοσλαβία, ο οποίος δικαζόταν στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο.



Συνελήφθη ύποπτος για εγκλήματα πολέμου

Ένας Αυστριακός, ύποπτος για εγκλήματα πολέμου στη σύγκρουση μεταξύ των ουκρανικών δυνάμεων και των φιλορώσων αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία, συνελήφθη σήμερα στην Πολωνία, ανακοίνωσαν Πολωνοί συνοριακοί φρουροί.



Κροατία: Η Σερβία να τροποποιήσει τον νόμο περί δίωξης εγκλημάτων πολέμου

Η τροποποίηση του νόμου από την Σερβία για τη δίωξη των εγκλημάτων πολέμου που διεπράχθησαν κατά τη διάρκεια των πολέμων της δεκαετίας του 1990 στα Βαλκάνια αποτελεί προϋπόθεση για την ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε την Τετάρτη ο υπουργός Εξωτερικών της Κροατίας Μίρο Κόβατς.



Σερβία: Απαλλαγή του εθνικιστή Σέσελι από κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου

Οι δικαστές του ΟΗΕ απάλλαξαν τον εθνικιστή σέρβο πολιτικό Βόισλαβ Σέσελι απ' όλες τις κατηγορίες για εγκλήματαπολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας τις οποίες αντιμετώπιζε, δίνοντας μια ώθηση στο Σερβικό Ριζοσπαστικό Κόμμα του πριν από τις εκλογές του Απριλίου.



Στο μικροσκόπιο του ΟΗΕ τα εγκλήματα πολέμου στη Συρία

Δικαστική βοήθεια σε διάφορες χώρες ανταποκρινόμενοι σε 15 αιτήματα για πληροφορίες σχετικά με ξένους μαχητές στη Συρία, έχουν παράσχει οι ερευνητές των Ηνωμένων Εθνών για εγκλήματα πολέμου, δήλωσε σήμερα η ερευνήτρια Κάρλα ντελ Πόντε.



Γερμανός 95 ετών αντιμετωπίζει ποινή για εγκλήματα πολέμου στο Άουσβιτς

Ένας 95χρονος Γερμανός αναμένεται να οδηγηθεί σε δίκη τον επόμενο μήνα αφού φέρεται να διέπραξε εγκλήματα κατά τη διάρκεια του Β' ΠΠ στο στρατόπεδο συγκέντρωσης τουΆουσβιτς, στην Πολωνία.