Κυριακή 05 Φεβρουαρίου 2023 -

εγκεφαλικό επεισόδιοΕγκεφαλικό επεισόδιο: Αυτό είναι το ρόφημα που μας προστατεύει

Αν θέλετε να διαφυλάξετε την καρδιαγγειακή υγεία σας, ίσως πρέπει να πίνετε καθημερινά λίγο καφέ.

Μια νέα μελέτη δείχνει ότι οι μέτριες ποσότητές του μπορεί να μας προστατεύουν σημαντικά από το εγκεφαλικό επεισόδιο. Μειώνουν επίσης τον κίνδυνο θανάτου από καρδιοπάθεια.Εγκεφαλικό επεισόδιο: Τα 15′ λεπτά που σώζουν ζωές

H αντιμετώπιση του εγκεφαλικού επεισοδίου μπορεί να σώσει ζωές και να αποτρέψει αναπηρίες, αρκεί να γίνει έως και 15 λεπτά νωρίτερα. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε νέα έρευνα του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια (UCLA) που δημοσιεύθηκε στο JAMA.Mίνι εγκεφαλικό: Με ποια συμπτώματα «χτυπάει»

Τα συμπτώματα σε ένα "μίνι" εγκεφαλικό επεισόδιο είναι σύντομα, συνήθως διαρκεί μερικά λεπτά έως μερικές ώρες, αν και μερικοί άνθρωποι μπορεί να έχουν συμπτώματα για έως και μία ολόκληρη ημέρα.

 Έτσι προκαλείται με μαθηματική ακρίβεια εγκεφαλικό επεισόδιο

Εγκεφαλικό επεισόδιο είναι μια νόσος όπου τα εγκεφαλικά κύτταρα πεθαίνουν λόγω έλλειψης οξυγόνου... Το εγκεφαλικό μπορεί να προκληθεί από μια απόφραξη στην κυκλοφορία του αίματος , ή την ρήξη μιας αρτηρίας που τροφοδοτεί τον εγκέφαλο.Έφυγε από τη ζωή γνωστός δημοσιογράφος και παρουσιαστής

Από τον περασμένο Νοέμβριο νοσηλευόταν έπειτα από εγκεφαλικό επεισόδιο.


Εγκεφαλικό επεισόδιο υπέστη ο αδελφός του Αντώνη Σαμαρά, Αλέξανδρος

Εγκεφαλικό επεισόδιο υπέστη ο Αλέξανδρος Σαμαράς , αδελφός του πρώην πρωθυπουργού και πρώην προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.