Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

εγκατέλειψαν



ΟΗΕ: 270000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τις εστίες τους στη Νότια Συρία

Ο αριθμός των ανθρώπων, που έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στη νοτιοδυτική Συρία ως αποτέλεσμα της κλιμάκωσης των μαχών που σημειώνεται εδώ και δύο εβδομάδες μετά την έναρξη μιας επίθεσης του καθεστώτος στους τομείς που ελέγχονται από τους ανάρτες στη νότια Συρία, έχει ήδη φθάσει τους 270.000 ανθρώπους, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην Ιορδανία.



ΟΗΕ: Πάνω από 130.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τις εστίες τους στην Ανατολική Γούτα

Την ανησυχία του εξέφραση σήμερα ο ΟΗΕ  για «την κλιμάκωση των νέων εκτοπισμών» από τον θύλακα της Ανατολικής Γούτα στη Συρία καθώς εκτιμάται ότι περισσότεροι από 133.000 άνθρωποι  αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους σε διάστημα τεσσάρων εβδομάδων.



Ένα αμάξι γεμάτο χασίς εγκατέλειψαν αλλοδαποί έμποροι

Ελάχιστο χρόνο χρειάστηκαν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας για να ταυτοποιήσουν και στη συνέχεια να συλλάβουν τους μεταφορείς των 37 κιλών και 540 γραμμαρίων ακατέργαστης κάνναβης, που βρέθηκαν τα ξημερώματα της Τετάρτης μέσα σε ένα εγκαταλελειμμένο Ι.Χ. αυτοκίνητο στην περιοχή Μορφάτι της Θεσπρωτίας.



Κένυα: Γιατροί εγκατέλειψαν άρρωστο ορφανό μωρό για να... κάνουν απεργία

Συνεχίζεται για 3η ημέρα η γενική απεργία των γιατρών και των νοσηλευτών στην Κένυα. Σύμφωνα με στοιχεία της κυβέρνησης, ο αριθμός των νεκρών εξαιτίας των απεργιακών κινητοποιήσεων ανήλθε στους 20, ενώ χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ενός άρρωστου ορφανού μωρού, το οποίο φέρονται να εγκατέλειψαν αβοήθητο, προκειμένου να... απεργήσουν.



Φιλιππίνες: 1,7 εκατ. άνθρωποι εγκατέλειψαν τις εστίες τους εξαιτίας ακραίων καιρικών φαινομένων

Οι σφοδρές καταιγίδες και τα ακραία καιρικά φαινόμενα που σαρώνουν τις Φιλιππίνες το τελευταίο διάστημα, μεταξύ αυτών ο τυφώνας Μελόρ, έχουν αναγκάσει τουλάχιστον 1,7 εκατομμύρια ανθρώπους να εγκαταλείψουν προσωρινά τις εστίες τους, γνωστοποίησαν στελέχη οργανώσεων αρωγής, ενώ ο πρόεδρος της χώρας Μπενίνιο Ακίνο διένειμε νερό σήμερα στους κατοίκους των περιοχών που έχουν πληγεί περισσότ