Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2021 -
Συννεφιά

5 °C

Σήμερα, 16. Ιανουαρίου 2021

ΕΦΡΑΙΜ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟΣΟ Γέροντας Εφραίμ στα «ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2020»

Πραγματοποιήθηκε η Διαδικτυακή Σύναξη με τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αρχιμ. π. Εφραίμ στην Ενορία Ιερού Αγίου Δημητρίου Ομωνύμου Δήμου, κατά την εσπέρα της 22ας Οκτωβρίου, στο πλαίσιο των πολύημερων εορτασμών «ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2020». Ο Γέροντας απάντησε σε πλήθος ερωτήσεων και αποριών των ευσεβών συμμετεχόντων.
ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:Ο χαρισματούχος υποτακτικός και δεινός αγωνιστής

Πέρασαν είκοσι χρόνια από την κοίμηση του παπά Εφραίμ του Κατουνακιώτη του χαρισματούχου υποτακτικού που άφησε ανεξίτηλη την σφραγίδα του στην μοναστική ζωή.

Ο Γέροντας Εφραίμ ο Βατοπαιδινός μιλά για τον Πάπα Εφραίμ τον Κατουνακιώτη:«Μην απομακρύνεσθε από τον Δημιουργό μας»

Για την απομάκρυνση του ανθρώπου από την εκκλησία άρα και από το Δημιουργό του μίλησε ο Γέροντας Εφραίμ ο Βατοπαιδινός σε ομάδα φοιτητών.

«Υπάρχει μεγάλη ανάγκη για πνευματική αφύπνιση» είπε και μεταξύ άλλων ο Γέροντας τόνισε ότι : «Ο άνθρωπος είναι ασθενής μετά την πτώση και χρειάζεται ίαση γι αυτό υπάρχει η εκκλησία.Γεννήθηκε για να βασανιστεί για τη σωτηρία μας

Ο Χριστός που γεννήθηκε μία φορά στην ιστορία "ενσαρκωμένος" για να βασανιστεί για τους ανθρώπους και να θυσιάσει τον εαυτό Του, ξανά και ξανά κάθε χρόνο γεννιέται "εν πνεύματι" στις καρδιές μας.Ο Λόγος του Κυρίου φέρει την θεϊκή ενέργεια

Ο Θεϊκός Λόγος ως Αλήθεια της Ορθοδοξίας είναι το μονοπάτι της Αληθινής Ζωής στην εν Χριστώ πορεία.