Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 -

ΕΦΡΑΙΜ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟΣ



Ο Γέροντας Εφραίμ Βατοπαιδινός για τον Ιερό Χρυσόστομο, την πνευματική ζωή και τους νέους

Για την αγιότητα, την πνευματική ζωή και τους νέους μίλησε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ σε εκπομπή του ραδιοφωνικού σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας.



Ιεραποστολικό Αρχονταρίκι με τον Γέροντα Εφραίμ Βατοπαιδινό στην Πιερία (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

Η ιεραποστολή ήταν το κεντρικό θέμα στο Αρχονταρίκι που πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη, 1η Νοεμβρίου 2023, στο Κέντρο Πιερίδα από την Ιεραποστολική Στέγη, κατά την οποία ομίλησε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Γέροντας Εφραίμ. 

ΚΑΤΕΡΙΝΗ: Ραφαήλ Γεωργιάδης, ope.gr



Νέο βιβλίο του Γέροντα Εφραίμ Βατοπαιδινού: «ἐν τῷ φωτί Σου ὀψόμεθα φῶς»

Οι εκδόσεις της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου εξέδωσαν έναν νέο τόμο με συλλογή ομιλιών του Καθηγουμένου της Μονής Γέροντος Εφραίμ. Ένα έργο που αποτελεί μία αγιορειτική μαρτυρία της πορείας του ανθρώπου προς το φως του Θεού.



Η επιστροφή του Γέροντα Εφραίμ στο Βατοπαίδι (ΒΙΝΤΕΟ)

Ιστορικές στιγμές και παράλληλα συγκινητικές καταγράφηκαν στην ΙΜΜ Βατοπαιδίου με την επιστροφή του καθηγουμένου της, γέροντος Εφραίμ, μετά από τρεισήμισι μήνες απουσίας λόγω της ασθένειάς του.

 

Ο Γέροντας Εφραίμ για τον Άγιο Παΐσιο: Συναντήσεις και συζητήσεις

Ομιλία του Καθηγουμένου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντος Εφραίμ κατά την πρώτη επίσημη προβολή της ταινίας – ντοκιμαντέρ «Στα βήματα του Αγίου Παϊσίου», η οποία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 7 Μαΐου 2018 στο θέατρο «Παλλάς» και αποτελεί μία παραγωγή του Ινστιτούτου «Άγιος Μάξιμος ο Γραικός» και της Πεμπτουσίας, με την ευγενική χορηγία της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου.