Τρίτη 16 Απριλίου 2024 -

εφκ



Ο Μητσοτάκης δεσμεύεται για την κατάργηση του ΕΦΚ στο κρασί

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε σήμερα, Σάββατο 11 Μαρτίου, την έκθεση «Οινόραμα 2017».

Αμέσως μετά, ο κ. Μητσοτάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση: 



Αποστόλου: Επανεξετάζουμε τον ΦΠΑ στα αγροεφόδια και τον ΕΦΚ στο κρασί

Εκκληση στους αγρότες και κτηνοτρόφους των Γρεβενών να αξιοποιήσουν τα χρηματοδοτικά εργαλεία και προγράμματα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ώστε να παράγουν επώνυμα, με ταυτότητα αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα, έκανε ο υπουργός Αγροτικής ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελος Αποστόλου, μιλώντας χθες το βράδυ σε ανοικτή συγκέντρωση στην κατάμεστη αίθουσα της Αντιπεριφέρειας Γρεβενών.



Επιστροφή ΦΠΑ και ΕΦΚ στους αγρότες

Ανοίγει ο δρόμος για επιστροφές στους αγρότες ΦΠΑ και Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο ύψους 150 εκατ. ευρώ.



Στην αναμονή οι αγρότες- Πότε θα πάρουν τις επιστροφές ΦΠΑ και ΕΦΚ;

Υπογράφηκαν οι αποφάσεις και σύντομα θα πραγματοποιηθούν πληρωμές στους αγρότες που δικαιούνται επιστροφές ΦΠΑ και επιστροφές ΕΦΚ στο πετρέλαιο για τα έτη 2103 – 2014, συνολικού ύψους περί τα 150 εκατ. ευρώ. 

 



Απαλλάσσουν βιομηχανίες από τον ΕΦΚ στο φυσικό αέριο

Την απαλλαγή από τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης του φυσικού αερίου... βιομηχανιών και βιοτεχνιών, που το χρησιμοποιούν αποκλειστικά ως πρώτη ύλη για την παραγωγή των προϊόντων τους, εξαιρουμένης της παραγωγής προϊόντων ενέργειας, προβλέπει τροπολογία που ψηφίστηκε από τη Βουλή. 



Μείωση του ΕΦΚ στο φυσικό αέριο για βιομηχανική χρήση ζητά ο ΣΕΒ

Άμεση μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης για το φυσικό αέριο που κατευθύνεται στη βιομηχανική χρήση στα ελάχιστα προβλεπόμενα από την Οδηγία επίπεδα (0,54 ευρώ/μεγαβατώρα), καθώς και την πιθανή κατάργηση του φόρου επί του ΦΑ που προορίζεται για ηλεκτροπαραγωγή, ζητεί ο ΣΕΒ με επιστολή προς τους υπουργούς Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και Ενέργειας Πάνο Σκουρλέτη, εκφράζοντας τη διαφω