Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

ΕΦΕΤ ανακληση



Προσοχή: ο ΕΦΕΤ Ανακαλεί σοκολατούχο ρόφημα

Στην ανάκληση σοκολατούχου ροφήματος το οποίο περιέχει τα μη εγκεκριμένα για τα τρόφιμα συστατικά «Rhodiola rosea» και «ρίζα Gonyak» προχωρά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων.



Προσοχή: Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί γνωστό ελαιόλαδο!

Στην ανάκληση ελαιολάδου προχώρησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων-ΕΦΕΤ.

Συγκεκριμένα, ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, κατά τη διενέργεια ελέγχων προέβη σε δειγματοληψία εξαιρετικών παρθένων ελαιολάδων και κατά την οργανοληπτική αξιολόγηση διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για ελαιόλαδα «ΛΑΜΠΑΝΤΕ» που καθίστανται μη βρώσιμα.

 

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί παρτίδες συμπληρωμάτων διατροφής

Την ανάκληση των παρτίδων EPRL629414, EPRL08315 ΚΑΙ EPRW08315 του συμπληρώματος διατροφής Pre Rage, και της παρτίδας 602789 του συμπληρώματος διατροφής SHRED SIX STAR της εταιρείας Lovate Health Sciences, Καναδά, αποφάσισε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ).



Ο ΕΦΕΤ ανακάλεσε παρτίδα «Frutomania με σοκολάτα» της ΜΕΒΓΑΛ

Γλύκισμα με γεύση σοκολάτα με την εμπορική ονομασία «Frutomania σοκολάτα» ανακαλεί από την αγορά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων.



Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί παρτίδα συμπληρώματος διατροφής

Στην ανάκληση της παρτίδας 1078 του συμπληρώματος διατροφής Dr.Muller, Althea Syrup with Vitamin C (υπεύθυνος κυκλοφορίας ΠΕΤΣΙΑΒΑΣ ΑΕ), προχώρησε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ). Μετά από μικροβιολογικό έλεγχο βρέθηκαν να είναι εκτός προδιαγραφών ο συνολικός αριθμός αερόβιων μικροοργανισμών και ο συνολικός αριθμός ζυμών και μυκήτων.