Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

ΕΦΕΤ



Οι συμβουλές του ΕΦΕΤ για να αποφύγουμε τα δυσάρεστα στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας

Τι να κάνουμε για να αποφύγουμε τις αρνητικές επιπτώσεις της κατανάλωσης νηστίσιμων τροφίμων στην υγεία μας αναφέρει ο ΕΦΕΤ ενόψει της Καθαράς Δευτέρας που έρχεται.

 

Πρέπει λοιπόν να είμαστε πολύ προσεκτικοί με:



Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί από την αγορά γνωστό σνακ – Περιέχει υψηλές συγκεντρώσεις καψαϊκίνης

Ο ΕΦΕΤ, ανακαλεί από την ελληνική αγορά, γνωστό σνακ, καθώς περιέχει υψηλές συγκεντρώσεις καψαϊκίνης.

Συγκεκριμένα πρόκειται για το σνακ με εμπορική ονομασία «Hot Chip Challenge» σε συσκευασία των 3 gr, ανεξαρτήτου παρτίδας, που παράγεται από την τσέχικη εταιρεία «Hot-Chip s.r.o.».



ΕΦΕΤ: Ανακαλεί χριστουγεννιάτικο πιάτο από πορσελάνη

Πιάτο από πορσελάνη με χριστουγεννιάτικη διακόσμηση, προέλευσης Κίνας, στο οποίο διαπιστώθηκαν αυξημένα επίπεδα απελευθέρωσης καδμίου, ανακαλεί από την αγορά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων.



Ο ΕΦΕΤ αποσύρει χυλοπίτες – Το μήνυμα προς τους καταναλωτές

Χυλοπίτες ανακαλεί ο ΕΦΕΤ, αναφέροντας πως ζήτησε άμεση ανάκληση του συνόλου της παρτίδας από την επιχείρηση και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη έλεγχοι. «Η επιχείρηση ΓΙΑΝΝΑΡΑΣ Ι. ΘΕΟΔΩΡΟΣ έχει ήδη προβεί σε ανάρτηση ανακοίνωσης στο κατάστημά και στην ιστοσελίδα της και ταυτόχρονη ενημέρωση των πελατών».



ΕΦΕΤ: Αναλυτικές οδηγίες με όσα πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές στο γιορτινό τραπέζι

Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), με σχετική του ανακοίνωση ενημερώνει τους καταναλωτές σχετικά με τις «παγίδες» που πρέπει να αποφύγουν στις αγορές τροφίμων την περίοδο των γιορτών.

Αγορά και αποθήκευση τροφίμων κατά την εορταστική περίοδο

Κατά την προμήθεια τροφίμων από σημεία λιανικής πώλησης, συνιστώνται οι εξής πρακτικές:



ΕΦΕΤ: Ανακαλεί πλαστική κουτάλα (ΦΩΤΟ)

Για τη διακίνηση προϊόντος, στο οποίο διαπιστώθηκε μετανάστευση πρωτοταγών αρωματικών αμινών σε συγκέντρωση που υπερβαίνει το ανώτατο νομοθετικά επιτρεπόμενο όριο για την χρήση του σε επαφή με τρόφιμα ενημερώθηκε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων.