Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Ε.Ε



Έκτακτη σύνοδος των υπ. Εξωτερικών της Ε.Ε για τις εξελίξεις στο Ιράν - "Ένας λάθος υπολογισμός μπορεί να φέρει πόλεμο"

Η έκτακτη σύνοδος των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε, στην οποία θα συμμετάσχει και ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, πραγματοποιείται καθώς Ουάσινγκτον και Τεχεράνη έχουν κάνει ένα βήμα πίσω για να αμβλύνουν την ένταση που ακολούθησε την δολοφονία του ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί και την ιρανική πυραυλική επίθεση κατά ιρακινών βάσεων που φιλοξενούν αμερικανικές στρατιωτικές δ

 

EE: Η Βρετανία έχει δύο μήνες για να πληρώσει 2,7 δισ. ευρώ σε οφειλόμενους δασμούς

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε προθεσμία δύο μηνών στο Ηνωμένο Βασίλειο για την απόδοση 2,7 δισεκατομμυρίων ευρώ σε δασμούς που προορίζονταν για τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό, προσάπτοντας στο Λονδίνο απάτη με την οποία επετράπη η είσοδος κινεζικών προϊόντων στην Ευρώπη με την επιβολή χαμηλότερων από τους προβλεπόμενους δασμούς.



Ζάεφ προς την Ε.Ε: Στηρίξτε την ένταξη της χώρας μου

Έκκληση προς τους ευρωπαίους ομολόγους του να στηρίξουν την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της χώρας του με την Ε.Ε. απευθύνει ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ

Ο Ζάεφ έστειλε επιστολή προς τους ευρωπαίους ηγέτες με την οποία τους ενημέρωνε για την συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και την επίτευξη στραγητικής συνεργασίας μεταξύ των Σκοπίων και της Ελλάδας.



Ερντογάν: Τώρα, θέλει να βελτιωθούν οι σχέσεις της Άγκυρας με την Ε.Ε

O Ρετζέπ Tαγίπ Ερντογάν, ξαφνικά υιοθετεί μία συμβιβαστική στάση απέναντι στην Ευρώπη,λίγο πριν ξεκινήσει η Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες.

«Η Ευρώπη έχει βλάψει "πολύ" την Τουρκία αλλά η Τουρκία θέλει να "συνεχίσει να έχει σχέσεις μαζί της και να μην τις διαρρήξει», δήλωσε ο Ερντογάν επιστρέφοντας από την Πολωνία.



Γερμανικός Τύπος: Προσκόμματα Κίνας στην Ε.Ε. μέσω Αθήνας;

Η πρόσφατη απόφαση της Ελλάδας –σύμφωνα με διπλωματικές πηγές- να μπλοκάρει επικριτική δήλωση της Ε.Ε. για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Κίνα, καθώς και το προσφυγικό ζήτημα ενόψει G20, απασχολούν τον γερμανόφωνο Τύπο της Τρίτης.