Δευτέρα 06 Μαΐου 2024 -

ECOFIN



Σκληρό παζάρι στο αυριανό Ecofin για το Σύμφωνο Σταθερότητας – «Ισορροπημένη» η πρόταση της Κομισιόν, λέει ο Τζεντιλόνι

Ο Επίτροπος Οικονομίας, Πάολο Τζεντιλόνι, δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες ότι δίνει 51% πιθανότητες να κλείσει η συμφωνία για τη μεταρρύθμιση του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης, μέχρι αύριο το πρωί.



Η μαύρη λίστα των «φορολογικών παραδείσων»

Οι Υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ ενέκριναν τον πρώτο ευρωπαϊκό κατάλογο φορολογικών παραδείσων και μη συνεργαζόμενων δικαιοδοσιών, μετά από δύο χρόνια αγώνα ερευνών, επαφών και εσωτερικών διεργασιών. Ο κατάλογος περιέχει τρεις διαφορετικές διαβαθμίσεις.



Νέο ταμείο ευρωζώνης ζητάει το Ecofin

Η εν λόγω ιδέα που ανακινήθηκε από τη Σλοβακική προεδρία, ξεκαθαρίστηκε χθες πως δεν αφορά ένα «ευρωπαϊκό ΔΝΤ» αλλά τη «δημοσιονομική δυνατότητα» της ευρωζώνης, να προστατεύει τους ανέργους και να ενισχύει τις επενδύσεις σε χώρες που αντιμετωπίζουν οικονομικά σοκ, στο πλαίσιο της εμβάθυνσης της ευρωζώνης.



Τη δημιουργία ταμείου κρίσεων της ευρωζώνης θα εξετάσει το Ecofin

Η δημιουργία ενός ταμείου της Ευρωζώνης, που θα βοηθήσει στη θωράκισή της από χρηματοπιστωτικά σοκ, θα τεθεί προς συζήτηση την Παρασκευή στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών και των Διοικητών των Κεντρικών Τραπεζών της ΕΕ, αναφέρει το Reuters.

 



Στην ατζέντα του άτυπου ECOFIN οι πολύκροτες αποκαλύψεις των Panama Papers

Στην ατζέντα του άτυπου ECOFIN που θα γίνει στις 22 Απριλίου θα βρεθούν οι πολύκροτες αποκαλύψεις των Panama Papers.