Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Δυτικού Νείλου



Διπλασιάστηκαν σε μια εβδομάδα τα κρούσματα από τον ιό του Δυτικού Νείλου

Ολοένα και πιο δυναμικά κινείται ο ιός του Δυτικού Νείλου, μέσω των μολυσμένων κουνουπιών, ανά τη χώρα, όπως δείχνουν τα στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).



Ιός του Δυτικού Νείλου: Άλλα δύο κρούσματα στην Κεντρική Μακεδονία

Αυξάνεται ο αριθμός των κρουσμάτων του ιού του Δυτικού Νείλου στην Κεντρική Μακεδονία, όπου έχουν φτάσει τα έξι, από τις 10 Ιουλίου, οπότε ταυτοποιήθηκε το πρώτο κρούσμα. Συγκεκριμένα, εκτός από τα τρία κρούσματα στους Δήμους Χαλκηδόνας και Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης και στον δήμο Αλεξάνδρειας Ημαθίας, ένα δεύτερο κρούσμα ταυτοποιήθηκε στο Δήμο Αλεξάνδρειας και άλλα δύο στ



Πέντε θάνατοι από τον ιό του Δυτικού Νείλου

Συνολικά 47 κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου έχουν διαγνωστεί από την αρχή της περιόδου 2017, μέχρι και σήμερα, εκ των οποίων τα 28 παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ, εγκεφαλίτιδα, μηνιγγίτιδα, οξεία χαλαρή παράλυση) και τα 19 είχαν ήπιες εκδηλώσεις (εμπύρετο νόσημα).



ΚΕΕΛΠΝΟ: Σε ύφεση ο ιός του Δυτικού Νείλου

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (08.08.2017) στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας προεδρεύοντος του Πρόεδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θεόφιλου Ρόζενμπεργκ, Χειρουργού, Αναπληρωτή Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη για την πορεία του ιού του Δυτικού Νείλου στην Αργολίδα.



Ανακοίνωση του ΚΕΕΛΠΝΟ για το Κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα

Εμφανίστηκε  στην Ελλάδα ο ιός του Δυτικού Νείλου,σύμφωνα με το ΚΕΛΠΝΟ. Ο ασθενής που έρχεται απο την  Αργολίδα είναι καλά στην υγεία του, ενώ μάλιστα έχει πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο, όπου εισήχθη.