Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Δυτικά Βαλκάνια



Στο στόχαστρο η Ορθοδοξία στα Δυτικά Βαλκάνια – Το μεγάλο «παζάρι» στο μαλακό υπογάστριο της Ευρώπης

Ο συνεχιζόμενος πόλεμος στην Ουκρανία εκτός από τα σημαντικά οικονομικά και γεωστρατηγικά προβλήματα που έχει προκαλέσει, έχει αναδείξει εκ νέου τα Δυτικά Βαλκάνια ως ένα σημαντικό πεδίο σύγκρουσης ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη Ρωσία με την Τουρκία από την άλλη.



Κορονοϊός: SOS για το Μαυροβούνιο – Καταγράφει τα περισσότερα κρούσματα στα Δυτικά Βαλκάνια

Σε κατάσταση συναγερμού λόγω της έξαρσης του κορονοϊού βρίσκεται το Μαυροβούνιο καταγράφοντας τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων κατ’ αναλογία πληθυσμού μεταξύ των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων τις τελευταίες δύο εβδομάδες.



Η απόδοση της εκκλησιαστικής περιουσίας μείζον πρόβλημα στα Δυτικά Βαλκάνια – Τι συμβαίνει σε Βοσνία, Μαυροβούνιο και Αλβανία

Ένα από τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ορθόδοξη Εκκλησία στην περιοχή των Βαλκανίων είναι το ζήτημα της απόδοσης της εκκλησιαστικής περιουσίας, ιδιαίτερα μετά από την κατάρρευση των κομμουνιστικών καθεστώτων στις αρχές της δεκαετίας του 1990.



Αυστρία και Δυτικά Βαλκάνια εγκλωβίζουν τους πρόσφυγες στην Ελλάδα

«Πλήρης και εξ ολοκλήρου υποστήριξη» της ΠΓΔΜ στο πλαίσιο κινήσεων και μέτρων για τη «δραστική» μείωση της προσφυγικής ροής κατά μήκος του βαλκανικού διαδρόμου συμφωνήθηκε στην αμφιλεγόμενη διάσκεψη που συγκάλεσε η Βιέννη -αποκλείοντας την Ελλάδα, γεγονός που πυροδότησε έντονες αντιδράσεις και διπλωματικά διαβήματα.