Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

δυσκοιλιότητα



Δυσκοιλιότητα: 5 φυσικοί και αποτελεσματικοί τρόποι για την πραγματική αντιμετώπισή της

Σε μια καθημερινότητα που τρέχει με μεγάλες ταχύτητες και με υποχρεώσεις που απαιτούν το μέγιστο της ενέργειάς μας, πολλές φορές ξεχνάμε τι θα πει «τρέφομαι υγιεινά»,«αφιερώνω χρόνο στον εαυτό μου», «ακούω τις ανάγκες του σώματός μου».



5 αιτίες της δυσκοιλιότητας που δεν φαντάζεστε

“Συνήθεις ένοχοι” της δυσκοιλιότητας είναι η διατροφή με μικρή περιεκτικότητα σε ίνες, η περιορισμένη κατανάλωση νερού και η τάση που έχουν πολλοί άνθρωποι να “κρατιούνται” για ώρες και να μην πηγαίνουν τακτικά στην τουαλέτα ακόμα και όταν ο οργανισμός τους “χτυπάει καμπανάκι”.



Aντιμετωπίστε τη δυσκοιλιότητα

Δώρο Πάσχα δικαιούνται να λάβουν από τον εργοδότη τους όλοι οι μισθωτοί που απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας αορίστου ή ορισμένου χρόνου. Το Δώρο είναι κατοχυρωμένο από την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΕΓΣΣΕ).



Δυσκοιλιότητα: Η σωστή αντιμετώπιση με τρεις τροφές

Ως δυσκοιλιότητα περιγράφεται γενικά η κατάσταση κατά την οποία ένα άτομο έχει λιγότερες από τρεις κενώσεις του παχέος εντέρου την εβδομάδα.



Ελαιόλαδο: "Φάρμακο" κατά της δυσκοιλιότητας

Η δυσκοιλιότητα είναι ένα πολύ κοινό πρόβλημα υγείας που αφορά άτομα κάθε ηλικίας. Υπολογίζεται ότι ένας στους 5 Έλληνες έχει εμφανίσει δυσκοιλότητα τουλάχιστον μία φορά στη ζωή του. Και μπορεί να μην μιλάμε για ασθένεια, αλλά για σύμπτωμα, είναι ωστόσο μία κατάσταση που ενοχλεί και ταλαιπωρεί.



Δυσκοιλιότητα στις διακοπές: Πως θα την καταπολεμήσετε

Πολλοί άνθρωποι έχουν προβλήματα δυσκοιλιότητας όταν αλλάζουν περιβάλλον. Η διακοπή της καθημερινής ρουτίνας, το ταξίδι, το άγχος ή μια αλλαγή στις διατροφικές συνήθειες, είναι αρκετά για να προκαλέσουν φούσκωμα και τυμπανισμό.