Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

dw



Deutsche Welle: Καταφύγιο η Ελλάδα για επικριτές του Ερντογάν

Όλο και περισσότεροι νέοι Τούρκοι που διαφωνούν με την πολιτική Ερντογάν περνούν τον Έβρο για να βρουν καταφύγιο στην Ελλάδα. Όπως δηλώνουν στο Γερμανικό Ραδιόφωνο αισθάνονται σαν στη χώρα τους, φιλικά με τους Έλληνες.



DW: Φθινόπωρο με πολλά... κενά αέρος για τις αεροπορικές εταιρείες

Για πολλές αεροπορικές εταιρίες το 2018 είναι μια ιδιαίτερα κακή χρονιά. Την ώρα που ορισμένες εταιρείες, όπως η Ryanair, βλέπουν τα κέρδη τους να συρρικνώνονται, άλλες αναγκάζονται ακόμη και να αναστείλουν τις δραστηριότητές τους.



Deutsche Welle: Απογοήτευση στο Βερολίνο για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην ΠΓΔΜ

Ως το μεσημέρι της Δευτέρας χρειάστηκε η γερμανική κυβέρνηση για να πάρει θέση αναφορικά με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην πΓΔΜ.



DW: Καμία αποζημίωση για το παιδομάζωμα των SS

Οι ναζί είχαν αρπάξει και εκγερμανίσει περί τα 200.000 παιδιά από την Πολωνία κατά τη διάρκεια της κατοχής στη χώρα. Γερμανικό δικαστήριο απέρριψε προσφυγή για καταβολή αποζημιώσεων.



DW: Απειλή για την Ελλάδα η συμφωνία για το προσφυγικό

Η συμφωνία των γερμανικών κυβερνητικών κομμάτων στο προσφυγικό προβλέπει μεταξύ άλλων ότι άτομα που θα εντοπίζονται στα σύνορα της Γερμανίας με την Αυστρία και τα οποία έχουν υποβάλλει ήδη αίτηση ασύλου σε άλλα κράτη μέλη της ΕΕ θα επαναπροωθούνται σε αυτές της χώρες.



Ζ. Ζάεφ: «Η Ελλάδα μας επίλυσε το σημαντικότερο πρόβλημα που είχαμε από τότε που ανεξαρτοποιηθήκαμε»

Τον ιστορικό χαρακτήρα της συμφωνίας στο ονοματολογικό υπογραμμίζει την Παρασκευή (29/06/2018) ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ επισημαίνοντας - μεταξύ άλλων -  ότι η χώρα του διασφάλισε «πλήρη αναγνώριση της μακεδονικής ταυτότητας».