Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Δίπλωμα οδήγησης



Διπλώματα οδήγησης: Ποιοι πρόκειται να ξανά δώσουν εξετάσεις

Αλλαγές στα διπλώματα οδήγησης ετοιμάζει η Ευρωπαϊκή Ένωση, οι οποίες αναμένεται να επηρεάσουν το σύνολο των 70χρονων οδηγών.



Δίπλωμα οδήγησης σε χρόνο ρεκόρ - Σε 48 ώρες πλέον για τους νέους οδηγούς

Μειώνεται σημαντικά ο χρόνος αναμονής για την ανανέωση, αντικατάσταση ή έκδοση προσωρινής άδειας οδήγησης μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών, όπως γνωστοποίησε η Περιφέρεια Αττικής.



Δίπλωμα οδήγησης: Τέλος στο «χαράτσι» των 180 ευρώ με τον νέο νόμο

Στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για το δίπλωμα οδήγησης υπάρχει μια σημαντική διάταξη. Καταργείται το χαράτσι ύψους ως και 180 ευρώ για όσους έδιναν εξετάσεις.



Έρχεται επείγουσα νομοθετική ρύθμιση για τα διπλώματα οδήγησης -Ξεμπλοκάρουν 100.000 αιτήσεις που εκκρεμούν

Λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει με τα διπλώματα οδήγησης επιχειρεί να δώσει η κυβέρνηση με νομοθετική ρύθμιση που εισάγεται με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και θα ψηφιστεί μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας στη Βουλή



Υποψήφιος για δίπλωμα είχε στήσει πομπό για να του μεταδίδουν τις σωστές απαντήσεις!

Ολόκληρο σύστημα με πομπό και δέκτη είχε στήσει ένας υποψήφιος για να «περάσει» το θεωρητικό κομμάτι των εξετάσεων για δίπλωμα οδήγησης.

Όπως έγινε γνωστό από την ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής, συνεργός του υποψηφίου βρισκόταν έξω από την αίθουσα εξέτασης και μέσω πομπού μετέδιδε ηλεκτρονικά στον υποψήφιο τις σωστές απαντήσεις.



Αλλαγές στη διαδικασία απόκτησης διπλώματος οδήγησης

Νέα δεδομένα στη διαδικασία απόκτησης του διπλώματος οδήγησης φέρνει νομοσχέδιο που πρόκειται να ψηφιστεί από τη Βουλή.