Τρίτη 16 Απριλίου 2024 -

δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος



Προσοχή: Νέα απάτη με e-mails εκβιαστικού περιεχομένου

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώνει τους πολίτες-χρήστες του διαδικτύου, για προσπάθεια οικονομικής εξαπάτησης μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εκβιαστικού περιεχομένου.



Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: Στο φως η κομπίνα 35χρονης

Στα «δίχτυα» της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας έπεσε μια 35χρονη για απόπειρα απάτης κατ’ εξακολούθηση και παράβαση της νομοθεσίας για την προστασία των προσωπικών δεδομένων μέσω Διαδικτύου.



Εξιχνιάστηκαν 31 υποθέσεις απάτης μέσω ίντερνετ

Δικογραφία σε βάρος δύο Ελλήνων 27 και 35 ετών, οι οποίοι εξαπατούσαν συστηματικά πολίτες μέσω διαδικτύου σχηματίστηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος.



Το ηλεκτρονικό έγκλημα στην Ελλάδα

Η Ελληνική Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τα στατιστικά των υποθέσεων που απασχόλησαν τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (ΔΙ.Δ.Η.Ε.) για το έτος 2017.

Από το συνολικό αριθμό των 3.120 υποθέσεων λοιπόν, βλέπουμε πως το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών αφορά απάτες, παράνομη νομιμοποίηση εσόδων και προσωπικά δεδομένα.



Ξεκίνησε η λειτουργία αναβαθμισμένου τηλεφωνικού Κέντρου Cyberalert της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας... τέθηκε σε λειτουργία το αναβαθμισμένο τηλεφωνικό κέντρο Cyberalert, μέσω του πανελλαδικού αριθμού κλήσης 111 88, με σκοπό την αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων πόρων για την εξυπηρέτηση των πολιτών.



Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: Προσοχή - Απάτη με σελίδα στο Facebook

Απίστευτο κι όμως... ελληνικό - Απατεώνες δημιούργησαν σελίδα στο Facebook με το λογότυπο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και καλούσαν τους πολίτες να κάνουν καταγγελίες...