Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

διωγμοι χριστιανών



Περισσότεροι από 360 εκατομμύρια Χριστιανοί διώκονται για την πίστη τους – Οι 10 πιο επικίνδυνες χώρες

Σε όλο τον κόσμο, περισσότεροι από 360 εκατομμύρια Χριστιανοί ζουν σε μέρη όπου βιώνουν υψηλά επίπεδα διώξεων, μόνο και μόνο επειδή πιστεύουν στον Ιησού. Αυτό σημαίνει 1 στους 7 πιστούς παγκοσμίως. Μάλιστα, πρόκειται για αριθμό ρεκόρ στη σύγχρονη ιστορία, με τους χριστιανούς να παραμένουν η πλέον διωκόμενη κοινωνική/θρησκευτική ομάδα παγκοσμίως.



Εκεί που δεν έφτασε το μήνυμα των Χριστουγέννων..

Δισεκατομμύρια Χριστιανοί γιόρτασαν την γέννηση του Θεανθρώπου. Σήμερα, περίπου 2.000 χρόνια μετά την γέννηση του Θείου Βρέφους, που ήρθε στην γη να μας διδάξει την ειρήνη και την αγάπη του Θεού, οι Χριστιανοί παραμένουν η πλέον διωκόμενη θρησκευτική κοινότητα στον πλανήτη. Και πολλοί από αυτούς εόρτασαν τις μέρες αυτές, κρυφά, με κίνδυνο ακόμα και την ίδια τους τη ζωή…



Μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη για τους διωγμούς χριστιανών και την προσφυγιά

Μήνυμα για τους διωγμούς των χριστιανών, τους πρόσφυγες και την καταστροφή πολιτιστικών μνημείων στη Μ. Ανατολή, αλλά και σε άλλες περιοχές του κόσμου, έστειλε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, χοροστατώντας στην πατριαρχική θεία λειτουργία που τελέστηκε το πρωί στον αναπαλαιωμένο μητροπολιτικό ναό της Βέροιας, τον Ι.Ν. Αγίων Πέτρου και Παύλου.