Τρίτη 16 Απριλίου 2024 -

Δημοτικές εκλογές



Τουρκία: Ένας νεκρός και τέσσερις τραυματίες σε συγκρούσεις μετά τις δημοτικές εκλογές

Οι συγκρούσεις μεταξύ αντιπάλων και υποστηρικτών του νεοεκλεγέντος δημάρχου του κυβερνώντος κόμματος στην Τουρκία είχαν ως αποτέλεσμα ο αδελφός ενός υποψηφίου της αντιπολίτευσης να σκοτωθεί και άλλα τέσσερα άτομα να τραυματιστούν. 



Εκλογές στην Αλβανία: Ακραία πόλωση, μποϊκοτάζ και φόβοι για επεισόδια

Μέσα σε έντονα φορτισμένο κλίμα προσέρχονται σήμερα στις κάλπες οι ψηφοφόροι στην Αλβανία για τις δημοτικές εκλογές σε μια αναμέτρηση που δεν έχει προηγούμενο στην πρόσφατη ιστορία της χώρας.



Η μάχη του Β' γύρου σε 7 περιφέρειες και 227 δήμους

Στις κάλπες, για τον δεύτερο γύρο των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών, προσέρχονται και πάλι σήμερα οι πολίτες με δικαίωμα ψήφου.



Αυτοί είναι οι 107 δήμαρχοι που εκλέγονται από την 1η Κυριακή - Όλα τα ονόματα

Το 1/3 των δημάρχων εξελέγησαν από την 1η Κυριακή των δημοτικών εκλογών. Μεταξύ των 10 μεγαλύτερων πόλεων της χώρας, από την 1η Κυριακή εξελέγησαν οι δήμαρχοι στο Βόλο (Αχιλλέας Μπέος με 57,23%), Περιστέρι (Ανδρέας Παχατουρίδης με 74,18%) και στη Γλυφάδα (Γιώργος Παπανικολάου με 78,6%).



Στις κάλπες οι Τούρκοι - «Παίζονται» Άγκυρα, Κωνσταντινούπολη και το αήττητο του Ερντογάν

Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα 56.911.967 ψηφοφόροι για τις δημοτικές εκλογές της Τουρκίας. Ο συνολικός αριθμός των υποψηφίων είναι 8.270. Από αυτούς θα εκλεγούν 30 δήμαρχοι μητροπολιτικών δήμων και άλλοι 1,359 δήμαρχοι για τα επόμενα 5 χρόνια.



Τσίπρας σε Μπουτάρη: «Γιάννη, θα σκίσεις στις δημοτικές εκλογές»

«Γιάννη, θα σκίσεις στις δημοτικές εκλογές...» είπε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στον Γιάννη Μπουτάρη, παρέχοντας ουσιαστικά στήριξη στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαΐου.