Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

δημοκρατικοι



Πολιτική «σφαγή» στις ΗΠΑ: Στο στόχαστρο του Ν.Τραμπ η Fed - Eκτεταμένο «shutdown» & «κραχ» στη Wall Street

Πολιτική "σφαγή" στις ΗΠΑ μεταξύ Ρεπουμπλικανών και Δημοκρατικών με τον Ν.Τραμπ να "πυροβολεί" την FED και να εξετάζει την απόλυση του προέδρου της Ομοσπονδιακής τράπεζας.  Παράλληλα εκφράζονται ανοιχτά φόβοι για εκτεταμένο «shutdown» που όμως δεν φαίνεται να απασχολεί τον Αμερικανό πρόεδρο.



Χριστούγεννα με κρατικό «λουκέτο» στις ΗΠΑ

Η αμερικανική γερουσία διέκοψε προσωρινά τις συζητήσεις για την επίτευξη ενός συμβιβασμού, που θα έβαζε τέλος στη μερική αναστολή των ομοσπονδιακών υπηρεσιών των ΗΠΑ και μετέθεσε τις διαπραγματεύσεις για μετά τα Χριστούγεννα, ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής της πλειοψηφίας της Γερουσίας Μιτς Μακόνελ.



ΗΠΑ: Οι Δημοκρατικοί ζητούν έρευνα για την απάντηση του Τραμπ στην υπόθεση Κασόγκι

Οι Δημοκρατικοί στην επιτροπή Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων θα διεξάγουν έρευνα με επίκεντρο την απάντηση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, στο πλαίσιο ενός «διεξοδικού ελέγχου» που θα γίνει του χρόνου στις σχέσεις ΗΠΑ-Σαουδικής Αραβίας, ανέφερε σήμερα ο επερχόμενος επικεφαλής της επιτροπής.



Τι σημαίνει το αποτέλεσμα των ενδιάμεσων εκλογών στις ΗΠΑ

Οι Δημοκρατικοί πήραν τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων, ενώ οι Ρεπουμπλικάνοι του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ διατήρησαν τον έλεγχο της Γερουσίας στις ενδιάμεσες εκλογές που έγιναν φέτος στις ΗΠΑ.



Σίνθια Νίξον: Δεν της εμπιστεύτηκαν τον… ρόλο της υποψήφιας

Η ηθοποιός Σίνθια Νίξον, γνωστή από τη συμμετοχή της στην τηλεοπτική σειρά «Sex and the City», δεν κατάφερε να εκθρονίσει τον ισχυρό κυβερνήτη της Πολιτείας της Νέας Υόρκης Αντριου Κουόμο, ο οποίος επικράτησε με άνεση την Πέμπτη στην εσωκομματική διαδικασία των Δημοκρατικών για να αναδειχθεί ο υποψήφιος του κόμματος για το αξίωμα.



Πρώην διευθυντής του FBI: Ψηφίστε δημοκρατικούς!

Μεταξύ άλλων, έγραψε πως οι Ρεπουμπλικάνοι είναι ανίκανοι για να εκπληρώσουν τον σκοπό του Κονγκρέσου.