Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

δήμαρχος Λέσβου



Δήμαρχος Λέσβου σε Βίτσα: Αντί να μειώνονται, αυξάνονται οι μετανάστες

Με επιστολή του προς τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρη Βίτσα, ο δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός επανέρχεται στο κρίσιμης σημασίας ζήτημα του προσφυγικού – μεταναστευτικού, επισημαίνοντας την επιτακτική ανάγκη να ξεκινήσει άμεσα η αποσυμφόρηση της Λέσβου.



Κραυγή απόγνωσης για τους πρόσφυγες από τον δήμαρχο Λέσβου: "Εξαντλήθηκε η υπομονή των κατοίκων"

Ο Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός έστειλε στον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρη Βίτσα, την παρακάτω επιστολή, στην οποία επανέρχεται στο κρίσιμης σημασίας ζήτημα του προσφυγικού, επισημαίνοντας την επιτακτική ανάγκη να ξεκινήσει άμεσα η αποσυμφόρηση της Λέσβου, καθώς οι αιτούντες άσυλο ξεπέρεσαν τους 10.000.



Έκκληση του δήμαρχου Λέσβου προς τον Μουζάλα για αποσυμφόρηση του νησιού

Έκκληση για άμεση λήψη μέτρων με δεδομένη την αύξηση των προσφυγικών ροών απευθύνει μέσω επιστολής του στον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, ο δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός.



Υπό πλήρη έλεγχο η πυρκαγιά στη Μυτιλήνη

Υπό πλήρη έλεγχο έχει τεθεί η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε χθες το απόγευμα σε δασική έκταση και ελαιώνες μεταξύ Γέρας και Πλωμαρίου.

«Θέλω να συγχαρώ ιδιαίτερα τα στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και τους εθελοντές, τον στρατό, καθώς και το προσωπικό του δήμου και της περιφέρειας, οι οποίοι, με υπερπροσπάθεια, κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο τη μεγάλη αυτή πυρκαγιά.



Δήμαρχος Λέσβου για Μόρια: Δεν μπορούμε να ζούμε υπό την ομηρία επεισοδίων

Επιστολή με θέμα τα επεισόδια στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (KYT) Μόριας έστειλε ο δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα και τον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη.
 



Σήμα κινδύνου από τον Δήμαρχο Λέσβου - Ζητά κρατική χρηματοδότηση

Με επιστολή του στους υπουργούς Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη, Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη και Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη, που κοινοποιεί στην περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Χριστιάννα Καλογήρου, ο Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός ζητά ενημέρωση για τα χρήματα που διατέθηκαν για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών αλλά και για το πού και πώς αυτά διατέθηκαν.