Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

δηλώσεις πόθεν έσχες



Παρατείνεται μέχρι και την 30η Ιουνίου 2024 η προθεσμία υποβολής Δηλώσεων πόθεν έσχες

Παρατείνεται μέχρι και την 30η Ιουνίου 2024 η προθεσμία υποβολής Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης (πόθεν έσχες) και Οικονομικών Συμφερόντων με τροπολογία του Υπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου Φλωρίδη, που κατατίθεται σύμφωνα με πληροφορίες προς ψήφιση στη Βουλή.

Σύμφωνα με την τροπολογία-προσθήκη στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών :



Σιωπηρή παράταση ενός μηνός στις δηλώσεις Πόθεν Έσχες

Την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των δηλώσεων πόθεν έσχες που είναι την ερχόμενη Παρασκευή 30 Ιουνίου, υπενθυμίζει με ανακοίνωσή της η Γενική Γραμματεία για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς και προτρέπει τους υπόχρεους να υποβάλλουν οπωσδήποτε τη δηλωσή τους, καθώς δεν θα δοθεί άλλη παράταση και τονίζει πως η μη υποβολή της δήλωσης επιφέρει διοικητικά πρόστιμα και ποινικές κυρώσεις.



Δεν δίνει παράταση για τις δηλώσεις πόθεν έσχες η κυβέρνηση

Δεν θα δοθεί νέα παράταση, όπως όλα δείχνουν, για την ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων πόθεν έσχες.

Η προθεσμία υποβολής της δήλωσης λήγει στις 30 Ιουνίου ενώ η προθεσμία για υποβολή τροπολογίας στη Βουλή ,που θα παρατείνει την υποβολή έληξε σήμερα, με το υπουργείο Δικαιοσύνης να μην κινείται προς αυτή την κατεύθυνση.



Απορρίφθηκε από το ΣτΕ η προσφυγή δικαστικών Ενώσεων για τις δηλώσεις πόθεν έσχες

Εξαιρούνται από την υποχρέωση να δηλώσουν στο πόθεν έσχες φυλασσόμενα τιμαλφή , μετρητά σε θυρίδες ή και εκτός Τραπεζών οι δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί όπως προκύπτει από το σκεπτικό της απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας όπου είχαν προσφύγει για το θέμα τέσσερις δικαστικές Ενώσεις.



Σημαντική απόφαση για τις δηλώσεις πόθεν έσχες - Πως θα γίνουν φέτος

Χιλιάδες Ελληνες που είναι υπόχρεοι δήλωσης πόθεν έσχες δεν θα συμπληρώσουν φέτος τις δηλώσεις τους χειρόγραφα αλλά θα τις στείλουν ηλεκτρονικά. Αυτό τονίζεται σε απόφαση της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες. Με την απόφασή της (53Γ/2.6.2013) τονίζεται: