Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Δίκη Χρυσής Αυγής



Δίκη Χρυσής Αυγής: Αύριο στις 12 η απόφαση του δικαστηρίου για τις ποινές

Την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου στις 12:00 θα ανακοινωθούν οι ποινές για τους καταδικασθέντες στη δίκη της Χρυσής Αυγής.



Δίκη Χρυσής Αυγής: Νέα σύνθεση δικαστών εξετάζει το αίτημα Λαγού

Νέα εμπλοκή προέκυψε στην πρόοδο της εξέτασης του αιτήματος Λαγού, καθώς η πρόεδρος της νέας σύνθεσης που ορίστηκε για να κρίνει την αίτηση, δήλωσε κώλυμα, επειδή ήταν δεύτερη επίκουρη ειδική ανακρίτρια στην κύρια ανάκριση που διενεργήθηκε στο Εφετείο για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.



Δίκη Χρυσής Αυγής: Στις 18 Δεκεμβρίου η εισαγγελική πρόταση

Μετά τη απολογία του γενικού γραμματέα της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου, τη σκυτάλη παίρνει η εισαγγελέας της έδρας προκείμενου να προτείνει για την ενοχή ή όχι των κατηγορουμένων στην πολύκροτη υπόθεση.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων διέκοψε για τις 18 Δεκεμβρίου προκειμένου η εισαγγελική λειτουργός να προετοιμάσει εισήγηση της.

 

Ένταση στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Ένταση δημιουργήθηκε στη δίκη της Χρυσής Αυγής όταν μέλος της πρωτοβουλίας «Απελάστε το Ρατσισμό» θέλησε να απαθανατίσει την κατάθεση του καθηγητή πληροφορικής και μέλους της ίδιας κίνησης Θαν. Κούρκουλα.

Η γυναίκα, προφανώς, αγνοώντας ότι έπρεπε να έχει την άδεια του δικαστηρίου για να καταγράψει την ακροαματική διαδικασία επιχείρησε να φωτογραφίσει το μάρτυρα .



Δίκη Χρυσής Αυγής: Αιχμές του υπουργείου Δικαιοσύνης εναντίον της αστυνομίας για τα επεισόδια

 

 Με καθυστέρηση 24 ωρών αντέδρασε το υπουργείο Δικαιοσύνης για τα αίσχη που έγιναν την Τρίτη (14/02/2017) στην δίκη της Χρυσής Αυγής με την αίθουσα να μετατρέπεται σε γήπεδο και με τις αστυνομικές αρχές να παρακολουθούν τα επεισόδια ανάμεσα σε χρυσαυγίτες και αντιεξουσιαστές χωρίς να γίνεται ούτε μια σύλληψη.