Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

διεθνης τυπος



Διεθνής τύπος για εκλογές 2019: Καθαρή και μεγάλη της ΝΔ - Σημαντική ήττα για τον Τσίπρα

Πρώτο θέμα στην ηλεκτρονική έκδοση της Die Zeit είναι το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ελλάδα με τη γερμανική εφημερίδα να τονίζει ότι «το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας με ηγέτη τον Κυριάκο Μητσοτάκη κέρδισε τις κοινοβουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα».



Ο διεθνής τύπος για την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην 83η ΔΕΘ

Ο Α. Τσίπρας παρουσίασε ένα αισιόδοξο όραμα στη Θεσσαλονίκη , μίας Ελλάδας που αναδύθηκε από οκτώ χρόνια οικονομικής λιτότητας που επέβαλαν οι πιστωτές και βρίσκεται στο δρόμο της οικονομικής ανάκαμψης. Ο Α.



Ο διεθνής Τύπος για το διάγγελμα Τσίπρα

Με επείγοντα τηλεγραφήματα κάλυψαν τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων το διάγγελμα του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα από την Ιθάκη με έμφαση σε φράσεις όπως «σήμερα μία καινούργια ημέρα ξημερώνει για την χώρα μας, μία ιστορική ημέρα», για το Reuters ή «Η Ελλάδα ξαναπαίρνει σήμερα την τύχη της στα χέρια της» για το AFP (Γαλλικό Πρακτορείο).



Ο διεθνής Τύπος για την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

Τα διεθνή πρακτορεία αναφέρονται εκτενώς στην απόφαση τουρκικού δικαστηρίου να αφήσει ελεύθερους τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνταν από τον περασμένο Μάρτιο στις φυλακές της Αδριανούπολης, προβάλλοντας τη δήλωση του Έλληνα πρωθυπουργού ότι είναι μια «πράξη δικαιοσύνης» και κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στις περιστάσεις της σύλληψής τους.



Τι λέει ο διεθνής Τύπος για τη συμφωνία Ελλάδας και πΓΔΜ που έγινε και επίσημα «Μακεδονία»

«Η πΓΔΜ συμφώνησε να αλλάξει το όνομά της βάζοντας τέλος στη μακροχρόνια διένεξη με την Ελλάδα» είναι ο τίτλος του βρετανικού Guardian για την τελετή υπογραφής της συμφωνίας Ελλάδας -πΓΔΜ παρουσία του Αλέξη Τσίπρα και του Ζόραν Ζάεφ στις Πρέσπες.



Η απεργία των Ελλήνων γιατρών στον γερμανικό Τύπο

Στην 24ωρη απεργία των νοσοκομειακών γιατρών στην Ελλάδα, την Πέμπτη, αναφέρεται σειρά γερμανικών εφημερίδων. Ο γερμανικός Τύπος δράττεται της ευκαιρίας για να αναφερθεί μεταξύ άλλων στα σοβαρά προβλήματα και τις ελλείψεις του κλάδου της Υγείας στην Ελλάδα.