Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Διεθνής Αμνηστία



Διεθνής Αμνηστία: Τουλάχιστον 106 νεκροί από τις ταραχές στο Ιράν

Τουλάχιστον 106 διαδηλωτές σκοτώθηκαν σε 21 πόλεις του Ιράν στις ταραχές που ξέσπασαν την περασμένη εβδομάδα, μετά την ανακοίνωση της αύξησης στην τιμή της βενζίνης, ανακοίνωσε σήμερα η Διεθνής Αμνηστία.



Επιστολή «κόλαφος» της Διεθνούς Αμνηστίας στον Τσίπρα για τη Μόρια: Απελπιστική η κατάσταση

Επιστολή στον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα απέστειλε την Παρασκευή ο γενικός γραμματέας της Διεθνούς Αμνηστίας, Κούμι Ναϊντού, σχετικά με το προσφυγικό και την κατάσταση στα νησιά του Αιγαίου.



Έκκληση της Διεθνούς Αμνηστίας προς τις ελληνικές αρχές για τους πρόσφυγες

Έκκληση προς τις ελληνικές αρχές για μεταφορά των προσφύγων στην ηπειρωτική χώρα απευθύνει η Διεθνής Αμνηστία. Επιπλέον, καλεί τις αρμόδιες αρχές «να τερματίσουν την πολιτική περιορισμού που έχει παγιδεύσει σχεδόν 20.500 ανθρώπους σε απαράδεκτες και υπερπλήρεις συνθήκες στα νησιά του Αιγαίου».



Διεθνής Αμνηστία:Μη ασφαλής καταυλισμός στη Σάμο. Κινδυνεύουν οι πρόσφυγες!

Συνωστισμό, θέματα υγιεινής και ασφάλειας, αλλά και διαμονή των ασυνόδευτων παιδιών σε αφύλαχτο χώρο, ήταν μερικά από τα θέματα που εντόπισαν οι ερευνητές της Διεθνούς Αμνηστίας, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης προσφύγων στο Βαθύ της Σάμου.



Διεθνής Αμνηστία: Επίκειται επιχείρηση εκκένωσης του Ελληνικού - Διαψεύδει το υπουργείο

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεθνούς Αμνηστίας, από αύριο αναμένεται να ξεκινήσει η επιχείρηση μεταφοράς των προσφύγων από το Ελληνικό. Ωστόσο, πηγές του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής το διαψεύδουν.



Διεθνής Αμνηστία: Οι θάνατοι προσφύγων και οι συνθήκες στα νησιά

Αντιδρώντας στους πρόσφατους θανάτους προσφύγων στο κέντρο υποδοχής στη Μόρια, η Λία Γώγου, ερευνήτρια της Διεθνούς Αμνηστίας για την Ελλάδα και την Κύπρο, αναφέρει σε ανακοίνωση της οργάνωσης, ότι «η Διεθνής Αμνηστία εκφράζει τη βαθιά ανησυχία της σχετικά με τους πρόσφατους θανάτους τριών προσφύγων σε διάστημα μίας εβδομάδας στο κέντρο υποδοχής στη Μόρια.