Τρίτη 01 Δεκεμβρίου 2020 -
Μερική συννεφιά

10 °C

Σήμερα, 1. Δεκεμβρίου 2020

διδαγματαΓιώργος Χατζημάρκος στην Έκθεση “ΙΚΑΡΟΣ”: «Στα διδάγματα της ιστορίας, ο οδηγός μας για το μέλλον»

Κοσμοσυρροή στα εγκαίνια της έκθεσης που αφηγείται την ιστορία των διάσημων ροδιακών κεραμικών και αναβιώνει την περίοδο της βιομηχανικής έκρηξης στο νησί της ΡόδουΓέροντας Εφραίμ Κατουνακιώτης:"Ο Θεός δεν οράται αλλά γίνεται αισθητός"

Σε μια  από τις σπάνιες καταγεγραμμένες συνομιλίες του, ο Γέροντας Εφραίμ ο Κατουνακιώτης μιλάει για την παρέμβαση του Θεού στην ζωή μας.Να έχεις φιλότιμο και να θυσιάζεσαι

Γέροντα, πώς θα αποκτήσω αρχοντιά;
 
– Να κινήσαι ταπεινά, με καθαρό φιλότιμο και πάντα να θυσιάζεσαι. Να καλλιεργήσεις  την πνευματική ευαισθησία. Να δέχεσαι ήρεμα την ενόχληση του άλλου και να χαίρεσαι που ενοχλείσαι και δεν ενοχλείς.
 


Η μυρωδιά του λιβανιού

Ήταν πολύ κουραστικό αυτό το ταξίδι. Είχε, εξάλλου, πολύ καιρό να το κάνει. Θυμόταν τον εαυτό του στο Λύκειο, όταν πήγε να επισκεφτεί για τελευταία φορά τη γιαγιά του, την κυρα-Θοδόσαινα στα Τρόπαια της Γορτυνίας.

 Να μετανιώσουμε όσο είναι νωρίς

Πρέπει κι εμείς, αδέλφια, να αναλογιστούμε: είμαστε αμαρτωλοί ή αθώοι; Αν είμαστε αθώοι, είμαστε ευτυχισμένοι και τρισευλογημένοι.

Αν είμαστε όμως αμαρτωλοί, πρέπει τώρα, άμεσα, όσο προλαβαίνουμε, να μετανιώσουμε και να αλλάξουμε από το κακό προς το καλό. Γιατί καθυστερούμε; Μας περιμένει η κόλαση. Να μετανιώσουμεΆγιος Παΐσιος: Η αδικία πληρώνεται πολύ βαριά

Η αδικία είναι μεγάλη αμαρτία

Η αδικία μαζεύει οργή Θεού

Μεγάλη υπόθεση να έχη ο άνθρωπος την ευλογία του Θεού! Πλούτος είναι!

Ό,τι έχει ευλογία, στέκει, δεν γκρεμίζεται. Ό,τι δεν έχει ευλογία, δεν στέκει.