Τρίτη 23 Απριλίου 2024 -

διαβουλευσεις



Διαβούλευση για τον κατώτατο μισθό στην ΕΕ - 286 ευρώ στη Βουλγαρία και 2.017 ευρώ στο Λουξεμβούργο

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι ξεκινά διαβούλευση για τον κατώτατο μισθό στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ένα σημαντικό σχέδιο που θα επιτρέψει στις Βρυξέλλες να αντιμετωπίσουν καλύτερα το κοινωνικό ντάμπινγκ, το οποίο όμως προσκρούσει στις επιφυλάξεις που εκφράζουν χώρες της ανατολικής και βόρειας Ευρώπης.



Νέος γύρος διαβουλεύσεων Κοτζιά - Ντιμιτρόφ τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες

Στη Βελγική πρωτεύουσα θα συνεχιστούν αύριο Δευτέρα, οι συνομιλίες του Νίκου Κοτζιά με τον Σκοπιανό ομόλογό του Νικολά Ντιμιτρόφ για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ. Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών η συνάντηση των δύο υπουργών θα πραγματοποιηθεί στο περιθώριο του Συμβουλίου των υπουργών Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ.



Γερμανία: «Ειλικρινής η διαπραγμάτευση των τριών κομμάτων», λέει ο γ.γ. του SPD

Σε σύντομη δήλωση στο τέλος της πρώτης ημέρας των επαφών μεταξύ Χριστιανοδημοκρατών, Χριστιανοκοινωνιστών και Σοσιαλδημοκρατών στα κεντρικά του SPD στο Βερολίνο ο γενικός γραμματέας του κόμματος, Λαρς Κλίνγκμπαϊλ, έκανε λόγο για ειλικρινείς διαβουλεύσεις μεταξύ των κομμάτων.



Στις 19 Ιανουαρίου ο νέος γύρος διαβουλεύσεων για το Σκοπιανό

Μαίνεται το μπρα ντε φερ μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για το Σκοπιανό. Η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, αναζητά τρόπο για να γεφυρωθεί η διαφωνία των ΑΝΕΛ ως προς το Σκοπιανό είναι η κυβέρνηση και μέχρι να γίνει αυτό πολιτικά, πιέζει την αντιπολίτευση αλλά και μεμονωμένους βουλευτές να έρθουν στην γραμμή της.



Διαβουλεύσεις Κίνας - Ρωσίας για την κρίση στη Κορέα

Για την ένταση στην κορεατική χερσόνησο, συνομίλησε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ με τον κινέζο ομόλογό του Γουάνγκ Γι, σύμφωνα με το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ο Γουάνγκ Γι χαρακτήρισε επείγουσα την ανάγκη να ρίξουν τους διπλωματικούς τόνους τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Βόρεια Κορέα.



Διαβουλεύσεις εν όψει της συνάντησης των προέδρων ΗΠΑ - Ν. Κορέας

Για τις ΗΠΑ αναχώρησε σήμερα το πρωί ο υψηλόβαθμος σύμβουλος Ασφάλειας της Νότιας Κορέας, Τσανγκ Ιουί-γιονγκ,  προκειμένου να προετοιμάσει την ατζέντα των θεμάτων που θα συζητηθούν στην επερχόμενη συνάντηση μεταξύ των προέδρων, Μουν Τζέι-ιν και Ντόναλντ Τραμπ.