Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

διατροφική αξία

 

Ποιες τροφές έχουν περισσότερο ασβέστιο;

Το ασβέστιο είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τον ανθρώπινο οργανισμό, αφού ενδυναμώνει τους μυς, βοηθά στο αδυνάτισμα, ενώ μπορεί ακόμα και να προλάβει την εμφάνιση καρκίνου. 



Γιατί το πεπόνι είναι «χρυσός» θησαυρός

Πεπόνι και καρπούζι είναι δύο από τα αγαπημένα φρούτα του καλοκαιριού καθώς είναι δροσερά και πολύ γευστικά...

Πιο συγκεκριμένα, το πεπόνι χαρακτηρίζεται ως ο «χρυσός» θησαυρός του καλοκαιριού καθώς έχει πολλά οφέλη για τον οργανισμό.



Μια κουταλιά μέλι: Γλυκιά απόλαυση ή κάτι περισσότερο;

Αν κάνει κάποιος μια γρήγορη εξερεύνηση στο Διαδίκτυο, θα ανακαλύψει ότι αποδίδονται στο μέλι πληθώρα θαυματουργών θεραπευτικών ιδιοτήτων, από την οστεοπόρωση έως τις ημικρανίες. Το σίγουρο είναι ότι το μέλι έχει θετική επίδραση στην υγεία, ωστόσο κάποια σχόλια είναι υπερτιμημένα.



Μούσμουλα για πίεση, χοληστερίνη, εντερικά, δέρμα, μάτια, δόντια, αδυνάτισμα, και καρκίνο!

Τα μούσμουλα είναι πολύ χαμηλά σε θερμιδική αξία.  Παρέχουν μόλις 47 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια. Είναι πλούσια σε αδιάλυτες φυτικές ίνες και σε  πηκτίνη. Η πηκτίνη διατηρεί την υγρασία στο παχύ έντερο, κατά την διάρκεια διαφόρων  λειτουργιών και δρα ως υπακτικό.


Τηγάνισμα: βλάπτει τα φαγητά; Μάθετε τον σωστό τρόπο

Το μαγείρεμα βελτιώνει τη γεύση και την ποιότητα των τροφίμων, αφού συντελεί στην αδρανοποίηση των παθογόνων μικροοργανισμών και ενισχύει τη διάσπαση και τη βιολογική διαθεσιμότητα των θρεπτικών ουσιών στον ανθρώπινο οργανισμό.