Τετάρτη 22 Μαΐου 2024 -

διάστημαΜαρία Ζαχάροβα: «Η Ουάσινγκτον θέλει να αναπτύξει όπλα στο διάστημα»

Κατηγορίες στις Ηνωμένες Πολιτείες ότι επιδιώκουν να αναπτύξουν όπλα στο διάστημα εξαπέλυσε σήμερα στη Ρωσία.

Αυτή η κατηγορία έρχεται την επομένη της απόρριψης από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ενός ρωσικού σχεδίου απόφασης για το ζήτημα αυτό και έπειτα από παρόμοιες κατηγορίες της Ουάσινγκτον σε βάρος της Μόσχας.ΗΠΑ: Έκτακτη προειδοποίηση για ισχυρή μαγνητική καταιγίδα – Ενδέχεται να «χτυπήσει» σήμερα τη Γη

Προειδοποίηση για ισχυρή γεωμαγνητική καταιγίδα εξέδωσε αργά το βράδυ της Πέμπτης η αμερικανική Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (NOAA).

Πρόκειται για την πρώτη παρόμοια ανακοίνωση από το 2005, οπότε η Γη χτυπήθηκε από την υψηλότερη ποσότητά ακτινοβολίας που έχει καταγραφεί για πάνω από μισό αιώνα.Σημαντική ανακάλυψη: Η Σελήνη διαθέτει τεράστιες ποσότητες νερού

Μία πολύ μεγάλη ανακάλυψη ανακοίνωσαν Ινδοί επιστήμονες καθώς φαίνεται ότι η Σελήνη διαθέτει πολύ μεγάλα αποθέματα νερού που σημαίνει ότι στο μέλλον θα μπορούν να συντηρηθούν αποικίες με μεγάλους πληθυσμούς.

Το νερό δεν χρησιμεύει μόνο για πόση, που έτσι κι αλλιώς είναι απαραίτητη για την επιβίωση των ανθρώπων, αλλά επιτρέπει και την παραγωγή οξυγόνου.NASA: Εντοπίστηκε πλανήτης παρόμοιος με τη γη που είναι κατοικήσιμος

Ο πλανήτης K2-18b φαίνεται ότι διαθέτει… ζωή! Οι πρώτες ενδείξεις ζωής στον εξωηλιακό πλανήτη ήταν το 2019, όταν τα εργαστήρια της NASA είχαν ανακαλύψει πιθανά ίχνη υδρατμών στην ατμόσφαιρα του K2-18 b.

Έκτοτε η μελέτη του έγινε πρώτη προτεραιότητα για τους αστρονόμους της.

 Nasa: Ανακάλυψε γιγαντιαία λίμνη λάβας στην επιφάνεια της Ιώ

Μια γιγαντιαία λίμνη λάβας ανακαλύφθηκε από την Νasa στο ηφαιστειακό φεγγάρι του Δία, την Ιώ.

Η Nasa έδωσε στη δημοσιότητα μια νέα κινούμενη εικόνα μιας γιγαντιαίας λίμνης λάβας που ανακαλύφθηκε στην επιφάνεια της Ιώ.Project Angara-A5: Η προσσελήνωση κοσμοναύτη είναι ο επόμενος στόχος της Ρωσίας.

Ο πύραυλος βαρέων βαρών που αναπτύσσεται από τη Ρωσία από τα τέλη του προηγούμενου αιώνα, πραγματοποίησε επιτυχημένη δοκιμαστική εκτόξευση από το διαστημοδρόμιο Βοστότσνι στην Άπω Ανατολή της Ρωσίας, μετά από δύο αποτυχημένες προσπάθειες λόγω τεχνικών προβλημάτων.