Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

διας



Βούλα - Επίθεση σε ομάδα ΔΙΑΣ με έναν τραυματία

Νεαροί επιτέθηκαν σε αστυνομικούς της ΔΙΑΣ στην Βούλα. Τους πλησίασαν και δέχτηκαν μπουνιές! Ένας αστυνομικός τραυματίας και συλλήψεις

 

Επίθεση δέχτηκαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ στην Βούλα από νεαρούς, με τον έναν μάλιστα από αυτούς να τραυματίζεται ελαφρά.



Επιστήμονες έφτασαν ένα βήμα πιο κοντά στην ανακάλυψη νερού στον Δία

Aστροφυσικοί στο Kέντρο Διαστημικών Πτήσεων Goddard της NASA, έχουν προχωρήσει ένα βήμα πιο κοντά στην απάντηση στο ερώτημα εάν υπάρχει νερό στην ατμόσφαιρα του Δία. 



Πλανήτης 12πλάσιος από τον Δία βρέθηκε να τριγυρνάει στο διάστημα

Ένα πλανήτη 12 φορές μεγαλύτερο από τον Δία που βρέθηκε να «τριγυρνάει» μόνος του στο διάστημα, περίπου 20 έτη φωτός μακριά από τη Γη, ανακάλυψαν Αμερικανοί αστρονόμοι σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του επιστημονικού εντύπου The Astrophysical Journal.

Ο πλανήτης αυτός δεν συνδέεται με κανένα άστρο και είναι το πρώτο αντικείμενο αυτού του είδους που ανακαλύπτεται με ραδιοτηλεσκόπιο.



Ανακαλύφθηκε πλανήτης μεγαλύτερος από τον Δία με δικό του φως «κοντά» στη Γη

Αρχικά ανιχνεύθηκε το 2016, μόλις στα 20 έτη φωτός από τη Γη, χρησιμοποιώντας το τηλεσκόπιο Very Large Array (VLA) στο Νέο Μεξικό και θεωρήθηκε καφέ νάνοςΈνας πλανήτης, περισσότερες από 12 φορές μεγαλύτερος από τον Δία έχει βρεθεί να αιωρείται μόνος του μέσα στο διάστημα, περίπου 20 έτη φωτός μακριά από τη Γη.

 

Αστρονόμοι ανακάλυψαν 12 άγνωστους μέχρι τώρα δορυφόρους του Δια

Αστρονόμοι ανακοίνωσαν σήμερα την ανακάλυψη 12 ακόμη δορυφόρων  του Δία, ανεβάζοντας έτσι σε 79 τον αριθμό τους που οι επιστήμονες γνωρίζουν ότι περιβάλλουν αυτόν τον γίγαντα αερίων, περιλαμβανομένου ενός «οδηγού προς την λάθος κατεύθυνση», ο οποίος φαίνεται καταδικασμένος να συντριβεί πάνω σε άλλα φεγγάρια που μοιράζονται τη διαδρομή του.