Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

c130



Οι Τούρκοι προκαλούν με fake news για δήθεν c-130 που πέταξε κοντά στον εναέριο χώρο τους

Τελειωμό δεν έχουν τα εμπρηστικά δημοσιεύματα των τουρκικών ΜΜΕ, τα οποία συντηρούν το κλίμα έντασης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, την ώρα βέβαια που η Αθήνα σπεύδει να συζητήσει με την Άγκυρα σχεδόν τα πάντα.

Αυτή τη φορά οι Τούρκοι ανακάλυψαν ένταση από πλευράς της Ελλάδας ε μια τυπική πτήση ενός C-130 από την Ελευσίνα στην Λάρνακα και επιστροφή στην Ελλάδα.



Η ΕΑΒ παραδίδει ένα από τα C-130 στην Πολεμική Αεροπορία

Έτοιμο για παράδοση στην Πολεμική Αεροπορία είναι ένα από τα C-130, την συντήρηση και επισκευή των οποίων έχει αναλάβει η Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία (ΕΑΒ).



ΗΠΑ: Συνετρίβη C-130 του αμερικανικού στρατού [ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ]

Αμερικανό στρατιωτικό αεροσκάφος τύπου C-130 συνετρίβη την Τετάρτη στην περιοχή της Τζόρτζια, σημάνοντας συναγερμό στις αμερικανικές αρχές.

Το μεγάλο αεροσκάφος κατέπεσε κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο Savannah/Hilton Head της Τζόρτζια, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.



Απογειώθηκε το C-130 που θα φέρει στην Ελλάδα 60 Κύπριους πυροσβέστες

Στις 17.00 το απόγευμα απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας ένα C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας με προορισμό την Λάρνακα της Κύπρου, προκειμένου να παραλάβει το πεζοπόρο τμήμα 60 ανδρών, καθώς και έξι οχήματα με τα οποία θα συνδράμει η Κυπριακή Δημοκρατία τη χώρα μας στη δύσκολη μάχη που δίνει με τις φλόγες.



Δύο ελληνικά C-130 και μία φρεγάτα συμμετέχουν στις έρευνες για το αεροσκάφους της EgyptAir

Στις έρευνες για τον εντοπισμό του αεροσκάφους της Egyptair που αγνοείται συμμετέχει και η Ελλάδα με δύο C-130 και με μια φρεγάτα, ενώ ελικόπτερα είναι σε ετοιμότητα στην Κάρπαθο να απογειωθούν για να συμμετέχουν στις έρευνες.

Όπως ανακοίνωσε το ΓΕΕΘΑ η έρευνα εξελίσσεται στη θαλάσσια περιοχή 130 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά Καρπάθου.