Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 -

Blue Star Paros



Μηχανική βλάβη παρουσίασε το "Blue Star Paros" - Επιστρέφει στον Πειραιά

Στο λιμάνι του Πειραιά επιστρέφει το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Blue Star Paros», καθώς παρουσίασε μερική δυσλειτουργία στο πηδάλιο.

Το πλοίο μεταφέρει 17 επιβάτες και παρουσίασε το πρόβλημα ενώ έπλεε ανατολικά της Αμοργού.

Δεν έχει υπάρξει αίτημα συνδρομής και δεν αναμένεται να προσεγγίσει στους λιμένες Αιγιάλης - Δονούσας - Νάξου και Πάρου.



Το Blue Star Paros αναχώρησε επτά ώρες μετά από την πρόσκρουση του στο λιμάνι της Σύρου

Στις 2:15 τα ξημερώματα αναχώρησε τελικά από το λιμάνι της Σύρου, με 1.131 επιβάτες, το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Blue Star Paros. Χθες στις 7 το απόγευμα, κατά τη διάρκεια χειρισμών απόπλου του, παρασύρθηκε εξαιτίας ισχυρών ανέμων και ο δεξιός πρυμναίος καταπέλτης επιβατών, η ανύψωση του οποίου δεν είχε ολοκληρωθεί, προσέκρουσε στο λιμάνι και προκλήθηκε ζημιά.



Επιβάτης πήδηξε από τον καταπέλτη του Βlue Star Paros

Ένας 29χρονος επιβάτης του «Βlue Star Paros» τραυματίστηκε χθες στο δεξί του πόδι, όταν παραβίασε την απαγορευτική αλυσίδα του πλοίου και πήδηξε από τον καταπέλτη στην προβλήτα του λιμένα Καταπόλα Αμοργού προτού ολοκληρωθεί η διαδικασία πρόσδεσης του πλοίου.



Πρόσκρουση του Blue Star Paros στο λιμάνι του Πειραιά

Μία δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τους επιβάτες του Blue Star Paros στο τέλος του σημερινού τους ταξιδιού…

Το πλοίο που εκτελούσε το δρομολόγιο Μύκονος–Τήνος–Σύρος-Πειραιάς, προσέκρουσε στην προβλήτα του λιμανιού κατά τους ελιγμούς πρόσδεσης που πραγματοποιούσε.